Hmm jak to juz ktoś na forum napisał "niektórzy mają bardzo optymistyczne te czasy" 7,7 i ślizgające sie sprzegło to na nieslizgającym ile zrobisz 6 a może 5,5 to chyba musisz mieć 200 konikówstaniec1 pisze:
2. buty 225
a. 8,1 sekundy
b. 7,7 sekundy
Powód - ślizgające się sprzęgło (a jednak )
Pozdrawiam.
Co jest z tym ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- hawii
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7
- Silnik: Clha
- Kontakt:
witam
tak czytam od jakiejs godziny co z tym spalaniem alh i doszli wszyscy do wniosku ze to wtryski a wiec teraz moaje pytanie bo moze gdzies przeoczylem:
wstawiamy koncowki wtryskow od asv do wtryskow alh czy cale wtryski od asv i czy dotego zmienioamy cos w komputerze czy tylko sama wymiana. i najwazniejsze po takim zabiegu da rade zejsc z 8 w miescie do 7 litrow??
tak czytam od jakiejs godziny co z tym spalaniem alh i doszli wszyscy do wniosku ze to wtryski a wiec teraz moaje pytanie bo moze gdzies przeoczylem:
wstawiamy koncowki wtryskow od asv do wtryskow alh czy cale wtryski od asv i czy dotego zmienioamy cos w komputerze czy tylko sama wymiana. i najwazniejsze po takim zabiegu da rade zejsc z 8 w miescie do 7 litrow??
Troche odkopie:Piasek pisze:Ciekawy jestem i tyle... Piszesz że masz ok 160KM, że wymiatasz ARL`e no to grzecznie pytam jak tego dokonujesz...
[youtube][/youtube]
podpowiem ze ten z tylu to ARL - zdrowy - nieco powyzej 150 KM shamowany...
Ja mam seryjne - zyje, ma sie dobrze.Piasek pisze:A wracając do Twojego "power ALH" to jakie tam masz sprzęgło że jest w stanie przenieść sprawnie te tabuny KM i chordy Nm na asfalt ??
Jak tuner pupa i jego program kiepski to pozniej wlasnie akie bajki powstawaja jak Twoje.
Witam
Krótko i treściwie
Motor Alh w automacie srednie spalanie w mieście około 8 litrów.Niestety to juz historia
Od około 1,5 miesiaca drastycznie mozna powiedzieć z dnia na dzień zaczął połykać około 11 litrów.(liczone samemu nie przez komputer)
NIe stracił na mocy , nie kopci , jednym słowem wszystko ok.
Od czego mam zacząć ?
Pozdrawiam
Paweł
Krótko i treściwie
Motor Alh w automacie srednie spalanie w mieście około 8 litrów.Niestety to juz historia
Od około 1,5 miesiaca drastycznie mozna powiedzieć z dnia na dzień zaczął połykać około 11 litrów.(liczone samemu nie przez komputer)
NIe stracił na mocy , nie kopci , jednym słowem wszystko ok.
Od czego mam zacząć ?
Pozdrawiam
Paweł
Trochę odgrzeję kotleta w kwestii ALH. Trafiła do kolegi Octavia z tym silnikem (na sznurku, bo nie zapalała). Akumulator padł od kręcenia, pomiar kompresji dał wyniki takie, że stwierdziliśmy zgon silnika. We dwie osoby zdjęliśmy w 30 minut głowicę i co ... Pierwsze trzy tłoki przytopione na krawędziach i na pierwszym cylindrze zawór uszkodzony przez odłamek tłoka. No po prostu masakra. Kolega mechanik stwierdził tylko: ten typ tak ma. Ja mu na to, że silnik ten sam co w mk4, a on mi na to, że prawie taki sam bo to Skoda i on jest tylko prawie taki sam. To tyle co ja wiem z doświadczenia o ALH
pzdr
zyggy
zyggy
Na moje to albo dolali benzyny do zbiornika i nikt się przyznać nie chce
Albo mają "program" i dawali w kitę przez dłuższy czas gdzieś w trasie.
Sam miałem okazję zwozić kumplowego Passata z za Berlina. 130KM w serii zrobiony na coś koło 160. Jak od Berlina zaczął dawać po 200-210km/h to po 80km silnik zaczął puchać a po kolejnych 5-ciu odmówił współpracy. Po zdjęciu głowicy okazało się że we wszystkich 4 tłokach powypalały się dziury...
Albo mają "program" i dawali w kitę przez dłuższy czas gdzieś w trasie.
Sam miałem okazję zwozić kumplowego Passata z za Berlina. 130KM w serii zrobiony na coś koło 160. Jak od Berlina zaczął dawać po 200-210km/h to po 80km silnik zaczął puchać a po kolejnych 5-ciu odmówił współpracy. Po zdjęciu głowicy okazało się że we wszystkich 4 tłokach powypalały się dziury...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Na 99% silnik nie był modowany, chipowany ani nic innego. Co do teorii z benzyną, to ciężko powiedzieć, ale chyba można to wykluczyć. Dodam tylko, że prawdopodobnie silnik będzie reanimowany. Tłoki około 1800zeta + naprawa głowicy (planowanie, wymiana gniazda zaworowego itd itd.). Dzięki za odp.
pzdr
zyggy
zyggy
nie ma sie co dziwic, chip podlany paliwem i 80 km z butem w podłodze po autobahniePiasek pisze:130KM w serii zrobiony na coś koło 160. Jak od Berlina zaczął dawać po 200-210km/h to po 80km silnik zaczął puchać a po kolejnych 5-ciu odmówił współpracy. Po zdjęciu głowicy okazało się że we wszystkich 4 tłokach powypalały się dziury...
ja myslę ze seria miałaby cieżko znieść takie pałowanie, dobrze ze trubina nie odleciała bo w 130stkach sa cienkie wałki w turbinach