Alarm - ultradźwięki nie działają

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
cinek2004
"

Post autor: cinek2004 » czw lis 15, 2007 19:52

mojama pisze:Nie wiem co to znaczy zewrzeć do masy
Tzn dotknij karoserii auta jednym koncem przewodu a drugim jednego z pozostalych pinow w tej wtyczce.

[ Dodano: 15 Lis 2007 19:00 ]
Dioda na konsoli srodkowej zazwyczaj sygnalizuje uzbrojenie alarmu. W tym wypadku tez na to stawiam. Moze po prostu sie wypiela albo centralka wariuje.
Idz po nitce do klebka, czyli po kabelku od diody i znajdziesz wtedy centralke.

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » pt lis 16, 2007 07:53

Witam! Stary, kombinujesz jak koń pod górkę! Napisałem Ci żebyś doszedł po kablu gdzie jest centralka i wtedy będziesz mógł sprawdzić czy kabelki są ok, ale jeśli Ci dochodzi napięcie zasilania do puchy czujek, a danych wyjściowych brak to stawiam na uwalony moduł czujek i sam nic nie poradzisz, jak chcesz to kombinuj dalej ale nie obraź się, z Twoją wiedzą z zakresu elektroniki to prędzej cos spier.. niż naprawisz a narobisz się przy tym! Ja wiem, że forum jest od tego aby pomóc ale tu polecam elektryka samochodowego/warsztat od alarmów lub zostaw sprawę i poczekaj aż założysz nowy alarm.

valerio

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mojama » pt lis 16, 2007 19:46

Kombinuję jak umię, ale kamikadze też nie jestem, wiem na ile z moją (nie)wiedzą mogę sobie pozwolić. Gdy stwierdzę, że temat jest jednak poza zasięgiem odpuszczę i zlecę to fachowcowi.
Osobiście też stawiam że ta puszka jest walnięta. Centralkę alarmu będę szukał, ale do tego musze wygospodarować sobie trochę więcej czasu. Gdy mi się to uda wrócę do tematu, może coś poradzicie.
Narazie dzięki za porady i cierpliwość :P

Awatar użytkownika
wojtek06061989
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: wojtek06061989 » ndz kwie 18, 2010 20:19

Witam wszystkich kolegów temat dosyć stary ale piszę aby nie zakładać nowego mam taki sam alarm jak kolega mojama u mnie działa on poprawnie mam jednak pytanie jak można uzbroić ten alarm tak aby nie były włączone te czujniki ruchu na szybie wewnątrz auta?? pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”