Witam
Czy macie jakiś szybki sposób na wymiane tej uszczelki w silniku 2.0 2e? bo z tego co tam zagladałem to wogole podejscia nie ma do śrub :/ I czy można gdzieś dostać ewentualnie z czego zrobić uszczelkę między ssącym a przepustnicą?
Pozdrawiam
Wymiana uszczelki kolektora ssącego.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Trochę odkopałem, ale wcześniej wymieniałem tą uszczelkę i występuje tylko w oryginale.
W sklepie mi ją zamówili i koszt jej to 14zł.
Poza tym tam jest dostęp do tych śrub na imbus ( bodajże imbus 8 ). Najlepiej mieć przedłużkę ( z 10cm ) na małą grzechotkę i końcówkę imbusową do grzechotki i chwila roboty ( byle śruby nie spadły za silnik i nie zaczepiły się tam gdzieś, bo problem w wyjęciem
).
W sklepie mi ją zamówili i koszt jej to 14zł.
Poza tym tam jest dostęp do tych śrub na imbus ( bodajże imbus 8 ). Najlepiej mieć przedłużkę ( z 10cm ) na małą grzechotkę i końcówkę imbusową do grzechotki i chwila roboty ( byle śruby nie spadły za silnik i nie zaczepiły się tam gdzieś, bo problem w wyjęciem

Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 20:45 przez Gawior, łącznie zmieniany 1 raz.