Witam,
Jakiś czas temu zakładałem u siebie centralny z funkcją domykania ( taki pseudokomfort ), a że mam elektryczny szyberdach to się zastanawiałem, czy nie da się tego jakoś połączyć? Czy jest gdzieś jakiś kabelek, pod który mógłbym podłączyć się, żeby domykać szyberdach z pilota?
szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
w kabel zielono czarny wtyczki silnika dachu, musi to być sygnał plusowy, z alarmu pewnie dostajesz masowy sygnał 20 s, trzeba go zmienić na plusowy przerzutnikiem, szukajka pokaże co zacz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
O właśnie o coś takiego mi chodziło! Pamiętam, że kiedyś był topic o tym na forum ale nie było rozwiązania.Paweł Marek pisze:w kabel zielono czarny wtyczki silnika dachu, musi to być sygnał plusowy, z alarmu pewnie dostajesz masowy sygnał 20 s, trzeba go zmienić na plusowy przerzutnikiem, szukajka pokaże co zacz.
Hmm czyli z tego co rozumiem musiałbym pewnie podsufitkę odpiąć żeby się tam dostać?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie. Zdejmij tylko plastykowa osłonę białą, i poprowadzisz kabel przy krawedzi szyby, albo znajdziesz ten kabel na lewo od skrzynki bezpieczników trochę wyżej idzie w slupku w dół.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.