mk2 przeciekajaca uszczelka przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
mk2 przeciekajaca uszczelka przedniej szyby
Przecieka mi uszczelka przedniej szyby przez co zalalo mi wykladzine pod nogami kierowcy. Wiem ze musze wyciagnac szybe tylko boje sie zeby nie pekla.
Teraz nie wiem czy musze kupic nowa uszczelke szyby czy wystarczy wycignac szybe, wyczyscic wszystko a nastepnie posmarowac fluidolem miedzy karoseria a uszczelka i wlozyc szybe.
Przeabial juz moze ktos ten problem ??
Teraz nie wiem czy musze kupic nowa uszczelke szyby czy wystarczy wycignac szybe, wyczyscic wszystko a nastepnie posmarowac fluidolem miedzy karoseria a uszczelka i wlozyc szybe.
Przeabial juz moze ktos ten problem ??
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
albo cos w tym stylu... tylko wczesniej wszystko osuszyc i odtluscic... i mniej roboty... a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac...tauka pisze:Ja bym polecał kupić przeźroczysty silikonowy klej do klejenia akwariów i podkleić delikatnie od zewnatrz uszczelkę, podważając ją i wciskając pod nią ten klej. Zarówno od strony szyby jak i karoserii. Ja tak zrobiłem i siebie. Nic a nic tego nie widać, ale za to pomogło

- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
tyle ze to nie jest odstawianie fuszerki... efekt bedzie taki sam jak zalozenie nowej uszczelki... a tak przy okazji to nie wiem czy wyjmiesz szybe bez zniszczenia uszczelki a ja jakbym juz wyjmowal to i tal zalozylbym nowa... bo stara jak juz przecieka to bedzie przeciekac... ale to sa koszty a po co skoro mozna taniej...