Przeguby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przeguby
Witam, prawdopodobnie padł mi przegub, gdy skręcałem np. w prawo to słychać było jakby trybiki przeskakiwały(stukały) natomiast w lewo tak samo tylko troszkę ciszej. Dzisiaj ruszając na pół sprzęgle nagle jakby autem lekko szarpnęło i silnik zgasł, zapaliłem auto i ruszyłem. Teraz stuki się nasiliły podczas ruszania, skręcania i jazdy. Gdy dojechałem do domu weszłam pod auto sprawdziłem półoś od strony kierowcy i ona ma luz wzdłużny jakieś 1,5 cm ale chyba tak ma być. Luzu góra-dół raczej nie wyczułem, natomiast gdy złapałem za ośkę od strony pasażera tą z masa wyrównująca zauważyłem tylko luz góra-dół jakieś może 1-2mm. Czy taki luz może występować? Sorry, że się tak rozpisałem ale muszę jak najszybciej naprawić autko.
- Progresywny
- Lubie to!
hmm.. wewnętrzny to cały czas słychać w czasie jazdy... chrobocze na biegu.. Najlepiej podnieść autko na wysięgniku i wbic bieg 1,2,3..4 i obserwowac co sie dzieje na słuchy.
A zewnętrzne to najczesciej przy ruszaniu (i najczesciej przy skręconych kołach), ale jeśli juz swój zywot zakonczyly to i na prostych.
Własnie jestem u siebie po wymianie... łatwo też sprawdzic bo zazwyczaj osłony są rozwalone (gumy)
piachu naleci... i przegub papa 
A zewnętrzne to najczesciej przy ruszaniu (i najczesciej przy skręconych kołach), ale jeśli juz swój zywot zakonczyly to i na prostych.
Własnie jestem u siebie po wymianie... łatwo też sprawdzic bo zazwyczaj osłony są rozwalone (gumy)