Passat B32 przepustnica - pomocy!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lucius Snow

Passat B32 przepustnica - pomocy!!!

Post autor: Lucius Snow » czw sty 13, 2005 21:08

Witam!

Proszę bardzo o pomoc w następującym temacie:

Mój kumpel pomyka Passatem B32 GT kombi w automacie z oryginalnym silnikiem 2,2 litra 5 cylindrów 85 kW z mechanicznym wtryskiem. Oczywiście założona jest też gazownia.
Niedawno pojawił się problem w postaci całkowitego braku wolnych obrotów, zarówno na gazie,
jak i na benzynie. Dlatego przypuszczamy, iż miał miejsce tzw. strzał w kolektor i uszkodziła się przepustnica.
Teoretycznie przepustnica wygląda OK, ale nie umiemy tego ocenić na 100%.
W związku proszę o jakieś podpowiedzi, linki, ewentualnie jakieś nazwy wydawnictw na temat takiego Passata. Sprawdzałem księgarnie techniczne i sieć i niestety, nic nie znalazłem (może źle szukałem :grin:)

Z góry dziękuję za wszelka pomoc. :grin:

PS.Adres jakiegoś mechanika specjalizującego się w takich silnikach w okolicach Poznania równiez byłby mile widziany :grin:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw sty 13, 2005 22:21

Może po prostu wygieło klape przepływomierza, lub coś rozerwało i silnik łapie lewe powietrze.

Lucius Snow

Post autor: Lucius Snow » czw sty 13, 2005 23:31

Właśnie chodzi o to, że sprawdziliśmy i wszystko wygląda na całe i nienaruszone. Kumpel uważa, że może klapa siadła na mocującej ją ośce, ale na oko tego nie widać.

Awatar użytkownika
dragonB2
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dragonB2 » pt sty 14, 2005 10:35

a bezpieczniki?
bezpiecznik od wolnych obrotow czeba zprawdzic nie pamietam dokladnie ale ma numer 6 ,8,albo 9 , w kazdym badz razie gdzies posrodku

Lucius Snow

Post autor: Lucius Snow » pn sty 24, 2005 23:45

dragonB2 pisze:a bezpieczniki?
bezpiecznik od wolnych obrotow czeba zprawdzic nie pamietam dokladnie ale ma numer 6 ,8,albo 9 , w kazdym badz razie gdzies posrodku
WIELKIE THX 4U!!!!!
:pub: :pub: :pub:
Zadziałało :grin:
jeszcze raz wielkie dzięki :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”