zapowietrzone hamulce??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukiskwuki
- Użytkownik
- lukiskwuki
- Użytkownik
no to gdzie by sie zapowietrzał ...pozakładam nowe opaski na łaczeniach najpier ....nie wydaje mi sie zeby na elastynym przewodzie była taka dziurka ktora wciagała by powietrze a nie puszczała pod cisnieniem płynu tym bardziej ze go nie ubywa
[img]http://images40.fotosik.pl/279/144bed300257a022med.jpg[/img]
- lukiskwuki
- Użytkownik
- lukiskwuki
- Użytkownik
- lukiskwuki
- Użytkownik
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wiesz... jeszcze jest jedna metoda na to wszystko. Odpowietrzyć układ podciśnieniowo. Tak jak to teraz robią w każdym serwisie. Ja chyba sobie zakupię takową pompkę, przyda się na przyszłość. A w serwisie wołali za usługę ponad 120 zł, obróciłem się na pięcie i wyszedłem. Tym sposobem wyciągasz płyn bez pompowania.
...
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mozna sobie samemu takie cos zrobicpinstonvw pisze:Ja chyba sobie zakupię takową pompkę, przyda się na przyszłość.
musisz miec drugi kapselek od zbiorniczka, wiercisz dziurke, wycinasz ze starej dętki , wielkoscią zeby dętka weszła w nakrętke.. ( dziala jako uszczelka )
zakręcasz to na zbiorniczek , pompujesz max 0,5 Atm. odkrecasz odpowietrzniki i leeeecii , tylko pozmniej trzeba uzupełniac płyn ... wprawdzie te serwisowe pompki chyba dolewaja same płyn.. ale mysle, ze w taki sposób mozna sobie samemu odpowietrzyc układ bez machania nogą
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nooo to jest ciśnieniowa metoda. Czyli ciśnienie wtłaczasz w układ. Ja już tak robiłem i nic nie dawało odpowietrzanie. A chodzi mi o coś takiego http://moto.allegro.pl/item991411652_po ... niowa.html tutaj zakładasz koniec na odkręcony odpowietrznik i wyciągasz podciśnieniem płyn, bez potrzeby wywierania ciśnienia.
...
Miałem to samo regenerowałem oba zaciski z tyłu pomogło na krótko. Ktoś powiedział że pompa hamulcowa przepuszcza wymieniłem na nową problem i tak wrócił. Wina była właśnie korektora a że przegląd był już blisko korektor został pominięty przewody są na złączki i wszystko jest ok. Korektor i tak trzeba wymienić ale przynajmniej mam pewność że to to.
- lukiskwuki
- Użytkownik