mam nadzieję, że nie będzie za miękki, co by można było na maksa zbliżyć rant błotnika do opony... H&R był twardy ale w końcu... wymiękłM4N14K pisze: teraz to dopiero sutami po asfalcie będzie miział

Moderator: G0 Karcio
mam nadzieję, że nie będzie za miękki, co by można było na maksa zbliżyć rant błotnika do opony... H&R był twardy ale w końcu... wymiękłM4N14K pisze: teraz to dopiero sutami po asfalcie będzie miział
mam taką nadziejędarekmk3 pisze: Gwint MTS to poprostu beton
spokojnie, bo "co nagle to po diable" ... czy jakoś tak to szłozanieek pisze:Zybi236,a co ty tu jeszcze robisz? zakladaj gwinta i pstrykaj fotki.
Dlatego wolę FKdarekmk3 pisze:Gwint MTS w porównaniu z kitem MTS -40 to poprostu beton
Miałem nadzieję, że tak jest ale nadzieja matką głupichdarekmk3 pisze: Gwint MTS to poprostu beton
Wsadź odboje w amortyzator i nie będzie tarłoZybi236 pisze:Miałem nadzieję, że tak jest ale nadzieja matką głupich![]()
![]()
Tył jest tak miękki, że jak opuściłem go tak jak chciałem to koła non stop tarły o ranty
![]()
![]()
Po za tym przód skręcony do końca a auto usiadło może z 1cm niżej niż na H&R, gdzie jeszcze miałem z 10cm gwintu.
Ja mam wycięte ranty i jest ok.Dla jednych MTS jest za twardy,a dla drugich za miękkiTył jest tak miękki, że jak opuściłem go tak jak chciałem to koła non stop tarły o ranty
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości