[mk3] szyberdach .... czy byly sa z modułem komfort ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur79
Ma gadane
Ma gadane

[mk3] szyberdach .... czy byly sa z modułem komfort ??

Post autor: Artur79 » śr kwie 05, 2006 10:55

zlozylem elektryczne szyby ... dzialaja super ....

maja jedna opcje bardzo fajna ... jak nacisne przycisk otwieranai lub zamykanai dluzej i puszcze to automatyzcnie podnoci lub opuszcza do konca ....

czy szyber dach moze tak samo dzialac ?? czy trzeba go trzymac az sie otworzy/zamknie ??

moze zcegos nie podlaczylem do instalacji ?? a mzoe tak mk3 ma ... ?

---> Golf III 1.8 <---

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » śr kwie 05, 2006 11:27

Są takie wersję - moj +/- właśnie tak ma z szyberdachem ale mnie to osobiście wk***** jak chcę otworzyć do połowy. I co jest rzadkością ma klimę i szyberdach na raz, no ale syncro były raczej inaczej wyposażane. Ale w sumie nie wiem czy to oryginał czy ktoś coś tam dłubał - nie rozbieram bo działa.

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » śr kwie 05, 2006 17:12

Fabrycznie jest tak ze trzeba trzymac...
Cefaloid pisze:Są takie wersję - moj +/- właśnie tak ma z szyberdachem ale mnie to osobiście wk***** jak chcę otworzyć do połowy
A co sie dzieje jak nacisniesz w polowie przycisk ?
Z szybami jest przeciez tak, ze po nacisnieciu szyba staje...
Tak w ogole to chyba ktos cos musial rzezbic z tym Twoim szybrem jak tak dziala ;)

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » czw kwie 06, 2006 09:37

No to "rzeźbienie" jest wysoce prawdopodone bo właśnie jest 2 położeniowy: zamknięty i otwarty. Albo jest może "sprawny inaczej" i taki tego efekt ;) Na razie nie dłubię w tym - ale inni ludzie których znam mają z szyberdachem w golfie standardowo, tzn trzeba cały czas trzymać.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt kwie 11, 2006 08:17

sterowanie z centralnego tak moge zostawić w połowie zamkniety szyber albo w całosci otqarty

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » wt kwie 11, 2006 12:38

dziejo pisze:sterowanie z centralnego tak moge zostawić w połowie zamkniety szyber albo w całosci otqarty
... albo w calosci zamkniety ;)

Dominik107
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Dominik107 » ndz kwie 16, 2006 14:55

U mnie jest tak ze musze zaprogramowac mu funkcje autootwierania po kazdym wyjeciu akumulatora tzn. na zamknietym szyberku trzymam przycisk w polozeniu zamknij kilka sekund i otwieram do konca trzymajac przycisk caly czas po czym po calkowitym otrwarciu puszczam przycisk i naciskam go w pozycji otworz trzymajac rowniez kilka sekund. Po tym zabiegu szyber po 1 nacisnieciu przycisku sam sie zamyka lub otwiera a zeby go np w polowie zatrzymac naciskamn przycik w trakcie zamykania lub otwierania w miejscu gdzie chcie go zatrzymac. Dodatkowo mam zamontowany modol komfortu ale to juz zabawka dla leniwych ja juz takiego kupilem. :bigok:

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » ndz kwie 16, 2006 18:14

Hmm, to ciekawe. To ze domykanie szybek trzeba tak programowac (po odlaczeniu aku) to normalne, ale szyber... Chyba ktos cos musiaj kombinowac z tym dodatkowym modulem komfortu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”