Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
hmm ok 8 litrów na 100 w cyklu mieszanym ?? nooo dość dużo ja mieszczce się w mieście bez korków ok 6.2l bez dynamiki tak normalnie a korkach w krk to tak ok 6.8 średnio trasa 5.4l/100kmarek409 pisze:koledzy mam golfa mk4 1.9 TDI silnik AJM.
zatankowałem go do pełna (bez odpowietrzania), W baku było o k 10 litrów weszło jeszcze 44. Na pełnym baku zrobiłem 650 km może pod 700 by doszło ale nie chciałem ryzykować zapowietrzeniem auta.
Nie wydaje Wam się, że za dużo pali ten samochód? Cykl mieszany.
Bo chyba 17 calowe niskoprofilowe opony nie są przyczyną jakiegoś duzo duzo większego spalania?
No coś duzawo tych km !!! ale może problem jest z licznikiem, znaczy ze źle liczy km !!! ja miałem tak jak jechałem z wujkiem nad morze jechałem dokładnie za nim bo nie znalem trasy i jemu wyszło 855 a mi 850! no 50 km to jednak duża różnica okazało się ze mój wskazuje dobrze, bo wujka GPS wskazywał 851km wiec miał uszkodzony licznik może Ty tez tak masz!!jhosef pisze:Jak tak sobie dzisiaj przemyślałem to mi nieźle spalanie wychodzi. Na prawie pełnym zbiorniku - kilka l brakowało - do połowy rezerwy zrobiłem 1000 km z groszami w cyklu trasa 70% miasto pozostała część.
no bywa bywa jakby takie spalanie wyszlo rzeczywiscie to ladnie by palil powtorz spalanie i wylicz to zobaczysz :0jhosef pisze:Wskazania z grubsza zgodne z GPS. Licznik działa prawidłowo, coś mogło mi się w matematyce pomyślić lub trip-a nie kasowałem, teoretycznie kasuję po każdym tankowaniu ale różnie to bywa:)
Nie policzyłem sobie ile km na oko zrobiłem i się zgadza. Wyjazd do domku 600 km, w domu między rodzinami 100, przejażdżki do lasu itp 30, do pracu 100, do wejerowa, do sopotu. Tak będzie koło 1000 km.
Trochę mu zmiejszyłem dawkę na pompie bo poprzedni własciciel się przyznał ze rozkręcił i kopcił jak głupi. A zrobiłem z 1/5 obroty na śrubie. Pół silnika nowe po ścięciu klina - inwestycja poprzedniego właściciela - więc silniczek może się odwdzięcza:)
Trochę mu zmiejszyłem dawkę na pompie bo poprzedni własciciel się przyznał ze rozkręcił i kopcił jak głupi. A zrobiłem z 1/5 obroty na śrubie. Pół silnika nowe po ścięciu klina - inwestycja poprzedniego właściciela - więc silniczek może się odwdzięcza:)
Ostatnio zmieniony czw kwie 15, 2010 13:43 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
- GregorGT
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7 2.0 TDI był Astra h 1.9 cdti był golf II gtd był golf IV tdi
Ja mam taki cykl mieszany, że jadę do pracy głównie przez wiochy. Mijam kilka krzyżówek, ale nie stoję na nich długo. Codziennie przejeżdżam odcinki po ok 15-20 km. W sumie to nie jest jazda miejska, ani typowa trasa... W takim cyklu spalam od 5 do 5,8 l/ 100km w zależności od pory roku i sposobu obchodzenia się z gazem.
No bo raczej dość ostro się obchodzę z gazem, dynamiczna jazdajacekPlacekkk pisze:Tofik90, coś dużo Ci pali ten 1Z
średnia z kwietnia to nieco ponad 10 litrów na setke, oczywiście V power diesel
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 20:26 przez Tofik90, łącznie zmieniany 1 raz.
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
hym mi na krótkich trasach Varint z nogą w podłodze spalił 8 litrówTofik90 pisze: No bo raczej dość ostro się obchodzę z gazem, dynamiczna jazda
ostATNIO ciekawy wynik z trasy 4 os + bagaż + pełny bak 5,9 ale but but but 130-160 średnia z 600 km mierzona i 300 to kręcenie sie miasto i polna droga.... tak czy tak czeka mnie nowa przepływka
:-)
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tofik90 pisze:No bo raczej dość ostro się obchodzę z gazem, dynamiczna jazdajacekPlacekkk pisze:Tofik90, coś dużo Ci pali ten 1Z
masz pompe 12 ? bo ponad 10 litrow nawet na aaz nie zrobilem nigdy po miescie a dawka taka ze batory autobus mogloby zakryc . wiec albo masz cos krecone albo popsute
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
mój diesel pali średnio 9-10 litrów ON/100km , z tym że to T5 2,5TDI 130ps 4motion , gdyby nie napędy wyszło by pewnie mniej chociaż ten wynik i tak uważam za dobry bo lubię przycisnąć i często jeżdzę z ładunkiem , mam też t4 2,5TDI 102ps i to dopiero mało pali (jak na busa) bo zadowala się 7-8 litrami ON
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;