nie pali
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie pali
samochód nie chce mi odpalić. paliwo dochodzi na wtryskiwacze a nie pali. samochód czasem odpali na 1-2sekundy i gaśnie tak jak by gubił iskrę a świecę są zalane mokre. wymieniłem kopułkę palec i kable WN, i dalej nie pali. co to może być?? cewka czy czujnik położenia wału a może przestawił się zapłon?? dodam jeszcze ze na głównym kablu idącym z cewki na moduł iskra niby jest ale nie zawsze. a na świecach juz nie ma iskry.
[ Dodano: 13 Kwi 2010 16:49 ]
samochód golf 3 1,8 ADD benzyna bez gazu. wielopunktowy wtrysk paliwa.
[ Dodano: 13 Kwi 2010 16:49 ]
samochód golf 3 1,8 ADD benzyna bez gazu. wielopunktowy wtrysk paliwa.
fąfik
- kurczepieczone
- Ma gadane
- MavericK_GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
no wiec tak cewka sprawdzona bo podłączyłem moja do innego i pali odrazu. kable kopułka palec świece wymienione. paliwo dochodzi wiec pewnie będzie to czujnik halla?? czy coś jeszcze innego może być?? ja stawiam na 99% ze to czujnik halla. tylko boje się go sam wymienić żeby nie przstawic zapłonu czy coś innego.
fąfik
To proponowałbym zainteresowaniem się tematem immobilizer-a za pomocą szukajki. Nie znam się na tym za bardzo - lojalnie uprzedzam . Poszukaj tematów o immo i poczytaj sobie.
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 10:56 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: nie pali
miałem podobny problem z mk III 1,8adam11 pisze:samochód golf 3 1,8 ADD benzyna bez gazu. wielopunktowy wtrysk paliwa.
Zanim wymienisz pół samochodu zrób to co sugeruje kolega jhosef - sprawdź imobilajzer pozdrawiam
no ale mój golfik dostaje paliwo tylko tak jak by gubił iskrę. tzn nie ma jej na świecach. a na głównym kablu od cewki iskra jest i cewka jest dobra bo sprawdzałem ja w innym aucie. wiec to chyba hall bo samochód wogole nie odpala. a immo chyba nie ma.
[ Dodano: 21 Kwi 2010 12:25 ]
a koledzy czy czujnik temperatury płynu chłodzącego tez może mieć coś wspólnego z tym ze samochód nie odpali?? bo kolega w pracy mi mówił wczoraj ze jemu tez nie chciał odpalić i był u mechanika i wymienił mu czujnik i wszystko było ok
[ Dodano: 21 Kwi 2010 12:25 ]
a koledzy czy czujnik temperatury płynu chłodzącego tez może mieć coś wspólnego z tym ze samochód nie odpali?? bo kolega w pracy mi mówił wczoraj ze jemu tez nie chciał odpalić i był u mechanika i wymienił mu czujnik i wszystko było ok
fąfik
Jeśli jest iskra na głównym przewodzie zapłonowym a nie ma na świecach to należy się zainteresować kopułką i palcem a nie hallem. Jeśli czujnik halla byłby zdechnięty nie miałbyś w ogóle iskry a nie tylko na świecach.no ale mój golfik dostaje paliwo tylko tak jak by gubił iskrę. tzn nie ma jej na świecach. a na głównym kablu od cewki iskra jest i cewka jest dobra bo sprawdzałem ja w innym aucie. wiec to chyba hall bo samochód wogole nie odpala. a immo chyba nie ma.
Immo prawie na pewno masz do od 95 wychodziły w serii z tego co wiem.
Czujnik temp informule ECU o temp silnika i potrzebie podania zwiększonej dawki rozruchowej - ssanie. Silnik mógłby mieć problemy z rozruchem ale raczej powinien odpalić. Zwłaszcza ze temp są całkiem przyzwoite.adam11 pisze:a koledzy czy czujnik temperatury płynu chłodzącego tez może mieć coś wspólnego z tym ze samochód nie odpali?? bo kolega w pracy mi mówił wczoraj ze jemu tez nie chciał odpalić i był u mechanika i wymienił mu czujnik i wszystko było ok