Zwiększenie osiągów w 1Y
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bardzo prawdopodobne. jak z rana odpalasz silnik jaki kolor dymu?Dansli pisze:jesli nie za duza dawka to moze wtryski leja.... co sadzicie??
to co Ci się wydaje mniej prawdopodobne jest wersja najbardziej prawdopodobnąDansli pisze:chodzi o stopienie, nadtopienie tłoków z ciepła? to drugie wydaje mi sie mniej prawdopodobne
ZbyszekGolf, mowa jest o wolnossącym silniku.
pompa z TD nie ma tu za wiele do gadania
lepiej już pompę od zwykłego 1.6D bo jest taki sam tłokorozdzielacz a jest ustawiona pod obieg zwykłego silnika wolnossącego. chyba że silnik będzie uturbiany wtedy jak najbardziej będzie to na miejscu
- Dansli
- Ma gadane
- Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA
nie patrzyłem jaki jest bezposrednio po odpaleniu jutro dokladnie sprawdze, ale pozniej jak mu przygazuje to czarny, ogolnie to zawsze czarny widze. a jak stoje na parkingu i przegazuje ze dwa razy tak mocniej to zoastawia sadze na betoniearwam pisze:jesli nie za duza dawka to moze wtryski leja.... co sadzicie??
bardzo prawdopodobne. jak z rana odpalasz silnik jaki kolor dymu?
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 22:47 przez Dansli, łącznie zmieniany 1 raz.
Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Dansli, prawdopodobnie masz już przytkany katalizator i końcówki na 90% leją
jeśli masz z rana niebieski dym to wtryski na bank leją.
mi dzisiaj wpadły w ręce wtryskiwacze roczne z małym przebiegiem.
jak będę miał chwilkę czasu to wrzucę je u pompiarza na próbnik i będę wiedział wszystko.
ale wiem w czylim aucie chodziły i nie było tam nic niepokojącego.
a silnik poszedł na złom bo zastała uszkodzona miska olejowa i silnik się zatarł
jeśli masz z rana niebieski dym to wtryski na bank leją.
mi dzisiaj wpadły w ręce wtryskiwacze roczne z małym przebiegiem.
jak będę miał chwilkę czasu to wrzucę je u pompiarza na próbnik i będę wiedział wszystko.
ale wiem w czylim aucie chodziły i nie było tam nic niepokojącego.
a silnik poszedł na złom bo zastała uszkodzona miska olejowa i silnik się zatarł
- Dansli
- Ma gadane
arwam, ok dzieki jutro rano sprawdze i napisze co i jak zaniepokoiło mnie to ze jak jest zwiekszona dawka to ma to wpływ na EGT i moze sie cos spierprzyć :/
- bradley
- Forum Master
Dansli, jutro mi pokazesz tego bąkojada
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 23:39 przez bradley, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- Dansli
- Ma gadane
obadaliśmy dziś z bradley'em i zaraz po odpaleniu puscił normalnego jak kazdy dizel lekkiego białawego ale pozniej jak przygazowałem to FEST za bardzo kopci na czarno pozniej jak sie troche zagrzał to juz mniej. ogolnie to wezme i wykrece cwierc obrotu srubke od dawki i zobacze co to pokaze
przy okazji wywale mu jeszcze kata i załoze rure doprowadzającą zimne powietrze sprzed grilla do filtra i powinno go troszke przewietrzyć
przy okazji wywale mu jeszcze kata i załoze rure doprowadzającą zimne powietrze sprzed grilla do filtra i powinno go troszke przewietrzyć
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Dlaczego?Co chcesz przez to osiągnąć?Dansli pisze:wykrece cwierc obrotu srubke od dawki
Chyba tylko spadek mocy.
Skoro jest tak ustawiona,to niech tak zostanie,a Ty lepiej zobacz jak wygląda filtr powietrza,bo jak zawalony syfem,to będzie kopcił jak choroba.
Jak filtr jest O.K,wtryski wykręć i na próbnik.
- bradley
- Forum Master
Sprawa jest taka, ze nie wiadomo czy ktos wczesniej przy tym silniku nie grzebal i nie podkrecal dawki paliwa "bo tak".
Zakladajac, ze wtryski sa sprawne (a pewnie podlewaja) to silnik podkapca w granicach rozsadku jak jest rozgrzany. Bo na zimnym to jest jakas masakra.
Trzebaby bylo wymienic profilaktycznie filtr paliwa i powietrza tez (choc jest w miare czysty). A wtryski na maszyne i bedzie jasne.
Zastanawiam sie jak dziala pompa vacum. Bo Dansli, ma zamontowane elektryczne serwo a pompa vacum zostala w silniku i otwor na waz podcisnieniowy jest goly i wesoly i ssa do srodka pompy powietrze. Gdzie to powietrze uchodzi?
Zakladajac, ze wtryski sa sprawne (a pewnie podlewaja) to silnik podkapca w granicach rozsadku jak jest rozgrzany. Bo na zimnym to jest jakas masakra.
Trzebaby bylo wymienic profilaktycznie filtr paliwa i powietrza tez (choc jest w miare czysty). A wtryski na maszyne i bedzie jasne.
Zastanawiam sie jak dziala pompa vacum. Bo Dansli, ma zamontowane elektryczne serwo a pompa vacum zostala w silniku i otwor na waz podcisnieniowy jest goly i wesoly i ssa do srodka pompy powietrze. Gdzie to powietrze uchodzi?
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
- Dansli
- Ma gadane
filtr jest ok.
chce zmniejszyć bo nie wiadomo czy ktos tam nie grzebał i nie zwiekszał mu dawki
na próbe nie zaszkodzi sprawdzić.
chce zmniejszyć bo nie wiadomo czy ktos tam nie grzebał i nie zwiekszał mu dawki
na próbe nie zaszkodzi sprawdzić.
- BartekGib
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na próbę to ja Ci radzę - lepiej nic nie próbuj kolego Moje autko ma silnik w bdb kondycji i po przygazówce na postoju do odcięcia też puszcza lekkiego bąka. A kolejna sprawa to wiele zależy od paliwa - raz autko po przygazówce zostawia sporo smrodu, a raz autko zachowuje się jak porządna benzynka i czystka. Nie oczekuj od 14-16 letniego silnika o budowie prostej jak budowa cepa kompletnej czystki z wydechu Ja i tak się dziwie, że moje autko w ogóle nie dymi w stosunku do Focusa I Lift 2003 1.8 TDCi mojego brata.
64 [i]KM[/i]
124 [i]Nm[/i]
[b]Nie wstydzę się tych wyników 8)[/b] ! ! Nowe Photo's - Poniżej ! !
[url=http://www.polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Golf/68446][img]http://img228.imageshack.us/img228/2356/wstaw.jpg[/img][/url]
124 [i]Nm[/i]
[b]Nie wstydzę się tych wyników 8)[/b] ! ! Nowe Photo's - Poniżej ! !
[url=http://www.polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Golf/68446][img]http://img228.imageshack.us/img228/2356/wstaw.jpg[/img][/url]
Gęste paliwo, wtryski + nie najlepsza kompresja.bradley pisze:silnik podkapca w granicach rozsadku jak jest rozgrzany. Bo na zimnym to jest jakas masakra.
Do skrzyni korbowej, trzeba zatkać wężyk do serwa bo może wyrzucać olej.bradley pisze:Zastanawiam sie jak dziala pompa vacum. Bo Dansli, ma zamontowane elektryczne serwo a pompa vacum zostala w silniku i otwor na waz podcisnieniowy jest goly i wesoly i ssa do srodka pompy powietrze. Gdzie to powietrze uchodzi?
- Dansli
- Ma gadane
nie oczekuje, "dizel kopci dizel smrodzi dizel nigdy nie zawodzi" wiem ze dizel kopci nawet tdi jak sie mu przycisnie to kopci ale w granicach rozsadku. mój jak i zakopci to powaznie masakra jestBartekGib pisze:Nie oczekuj od 14-16 letniego silnika o budowie prostej jak budowa cepa kompletnej czystki z wydechu
zajade do mechaniora i sprawdze wtryski i kompresje
Ostatnio zmieniony śr kwie 14, 2010 17:58 przez Dansli, łącznie zmieniany 2 razy.