silnik mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik mk3
panowie mam pytanie czy do mojego golfa mk3 1.4 podejdzie mi silnik z polo 1.4 z roku 97 oraz mam pytanie czy wejdzie mi tam gdzies silnik wiekszy niz 1.4 bez jakiego kolwiek przerabiania ??
Re: silnik mk3
Zapewne nie. Nie mozna tak sobie wymontowac silnika i wsadzic w jego miejsce innego wiekszego, bez jakichkolwiek zmian...szarik pisze:panowie mam pytanie czy do mojego golfa mk3 1.4 podejdzie mi silnik z polo 1.4 z roku 97 oraz mam pytanie czy wejdzie mi tam gdzies silnik wiekszy niz 1.4 bez jakiego kolwiek przerabiania ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
szarik, tematów o swapie silników jest mnóstwo. Przy większych lub mniejszych nakładach możesz włożyć każdy silnik z mk3 lub aut podobnych, ale łatwo wychodzi tylko włożenie takiego samego silnika, bo wówczas odpadają kombinacje z elektryką, konieczność ew. zmiany skrzyni, osprzętu, zawieszenia silnika itd. Użyj wyszukiwarki. Zamykam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.