Czujnik temperatury płynu chłodzącego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury płynu chłodzącego
Wentylatory w aucie przy chlodnicy w ogole mi nie dzialaja. Ani ten od chlodzenia silnika ani od klimy. Dodam, ze jak go kupilem mialem usterke, ze caly czas chodzily oba na najwyzszych obrotach. Odlaczylem je przez okres zimy bo ich nie potrzebowalem. Zblizaja sie cieplejsze dni i musze te usterke naprawic.
Po podlaczeniu do kompa dostaje blad:
17664 Czujnik temperatury płynu chłodzącego - zwarcie do plusa/przerwa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Interesuje mnie numer tego czujnika aby zamowic wlasciwy.
W ETKA szukalem i nie znalazlem
Prosze o pomoc.
VIN: WVWZZZ1JZ3B189679
Po podlaczeniu do kompa dostaje blad:
17664 Czujnik temperatury płynu chłodzącego - zwarcie do plusa/przerwa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Interesuje mnie numer tego czujnika aby zamowic wlasciwy.
W ETKA szukalem i nie znalazlem
Prosze o pomoc.
VIN: WVWZZZ1JZ3B189679
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie jestem jeszcze biegły w etce, mam od niedawna wiec jesli to nie to to pisz, popróbuję dalej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f2 ... f6593.html
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
059 919 501 A - jeżeli VAG wywala błąd czujnika to pewnie jest uszkodzony, ale raczej nie on jest przyczyną nie działania wentylatorów.rafg pisze:Czujnik temperatury płynu chłodzącego
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 17:34 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto mialo w przeszlosci zdarzenie wiec kilka rzeczy poszlo. Poszedl m.in. tez sterownik wentylatorow. Wymienilem go na jakis zamiennik, ale nie wiem czy jakis trefny mi sie nie trafil. Chcialem zaczac od tanszej rzeczy wiec na poczatek owy czujnik.Qto pisze:059 919 501 A - jeżeli VAG wywala błąd czujnika to pewnie jest uszkodzony, ale raczej nie on jest przyczyną nie działania wentylatorów.rafg pisze:Czujnik temperatury płynu chłodzącego
@Qto mam prosbe ogromna. Dalbys rade znalezc numer tego sterownika po VIN abym mogl porownac czy aktualnie mam zgodny w aucie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Dobrze, że wymieniasz czujnik bo ma wpływ na kilka rzeczy...np. praca i odpalanie silnika kiedy tej jest ciepły. Na pracę wentylatorów jednak wpływu on nie ma.rafg pisze:Chcialem zaczac od tanszej rzeczy wiec na poczatek owy czujnik.
proszę 1J0 919 506 Krafg pisze:Dalbys rade znalezc numer tego sterownika po VIN
Wyciagnalem ten sterownik i zrobilem zdjecie.
Tak jak patrze to dane na obudowie zgadzaja sie z tym co jest na oryginalnym sterowniku z allegro;
http://www.allegro.pl/item972453096_vw_ ... 506_k.html
Wiec domyslam sie ze po etykiecie moge stwierdzic ze mam wlasciwy.
Czy moze zle rozumuje? Jesli tak prosze mnie poprawic.
Tak jak patrze to dane na obudowie zgadzaja sie z tym co jest na oryginalnym sterowniku z allegro;
http://www.allegro.pl/item972453096_vw_ ... 506_k.html
Wiec domyslam sie ze po etykiecie moge stwierdzic ze mam wlasciwy.
Czy moze zle rozumuje? Jesli tak prosze mnie poprawic.