Coś puka... w drzwiach?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Coś puka... w drzwiach?
Mam taki mały problem... w sumie to nie problem bo pukanie nie jest jakieś głośne ale jak mam wyłączone radyjko to rozprasza mnie Jak przyhamuję mocniej lub po dziurach to słychać takie pukanie jakby w tylnych lewych drzwiach... Dziś rozebrałem całe drzwi razem z blachą-prowadnicą szyby... były tylko 2 spinki oberwane więc je wymieniłem. Myślałem że może spinka od kabla się wypięła ale tam wszystko sztywno siedzi przejrzałem te drzwi dokładnie i nic tam nie było nawet tam na dole nic nie było. Złożyłem wszystko i dalej puka... Może coś z zawieszeniem? Ale zawieszenie było diagnozowane (przód+tył) przy ustawianiu zbieżności i wyszło wszystko ok. To pukanie ma taki dźwięk jakby jakąś śrubkę uwiązał na nitce i po dziurach obijała się o jakiś metal... z tym że to nie zawsze puka-nie w każdej dziurze... Ma ktoś jakieś propozycje co to może być?
Miałem wymienione całe zawieszenie springi i amory i też było tylko że na dołku straszneie waliło jak mówisz o metalpoolak2006 pisze:obijała się o jakiś metal
sprawdź tuleje w tylnej belce
Moje MK IV
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...
jezli to nie drzwi, nic w zawieszeniu to przyczyna stukania moze byc pas bepieczenstwa:) Kolega w golfie trojce tak mial, stukalo mu cos wlasnie z lewej strony az wreszcie zaobserwowal ze to moze byc to.... ta "puszka" co pas sie w niej zwija byla nie dokrecona i tłukła sie czasami, sprawdz tam...
+
-
- Forum Master