Oryginalna zaślepka z MK2 w ASO kosztuje coś koło 50zł i pasuje idealnie bo jest zdecydowanie inna niż w MK3 czy innych.dukem pisze:A odnosnie zaslepek...czy sa moze takie kawalki plastiku do kupienia zeby wsadzic zamiast radia w deske czy musze cos kombinowac...oprocz radia w schowku (zeby nie bylo widac) mam na polce w domu stare VW Alpha ale jakos nie chce go zakladac jako zaslepki...
Takie były radia w Mk II...
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
ja w soim mialem radyjko nr 5 ale tylko jak dojechalem z autem do domu to nastepnego dnia przelozylem cala instalacje z poprzedniego samochodu, a ta szybko usunolem bo nie moglem scierpiec tego jazgotania oryginalnych glosnikow (bo pierwszy wlasciciel nic tam przez te parenascie lat nie ruszal)
[url=http://www.vwteamkutno.pun.pl/forums.php]WWW.VWTEAMKUTNO.PUN.PL[/url]
- barteKKK03
- V.I.P.
Ja posiadam radyjko nr. 5 ale lipa bo kaseta nie działa sam nie wiem czemu wszystko w środku jest niby OK, głosniki działają a kaseta nie jest czytana tzn mechanizm ja przewija odtwarza etc,ale nie słychac zapisaej na niej scieżki ...
Tak BTW ile mniej więcej kosztowałoby radyjko nr. 13 lub 14
Pozdrawiam
Tak BTW ile mniej więcej kosztowałoby radyjko nr. 13 lub 14
Pozdrawiam
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- barteKKK03
- V.I.P.
Dzięki barteKKK03
Oryginalne radyjka maja ta zaletę, że napewno ładnie wejdą w kokpit ile raqzy widziałem Gofera ze świetnym radiem, które wystawało ze 3 cm przed rzesztą osprzętu
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Kwi 04, 2006 12:58 ]
PS. Czy do Gofera MK II istnieje mozliwosc podłączenia półeczki na CD Chodzi mi o coś takiego jak te pólki na kasety które montuje sie przy skrzyni biegów. wiem, ze do MK III były takie na CD,ale czy do MK II również??
Oryginalne radyjka maja ta zaletę, że napewno ładnie wejdą w kokpit ile raqzy widziałem Gofera ze świetnym radiem, które wystawało ze 3 cm przed rzesztą osprzętu
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Kwi 04, 2006 12:58 ]
PS. Czy do Gofera MK II istnieje mozliwosc podłączenia półeczki na CD Chodzi mi o coś takiego jak te pólki na kasety które montuje sie przy skrzyni biegów. wiem, ze do MK III były takie na CD,ale czy do MK II również??
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- barteKKK03
- V.I.P.
Były, ale to jest wielki rarytas jeszcze wiekszy niz radio, jeden z naszch moderartorów "arek" miał do sprzedania taki BOX na tej aukcji jak sie przyjrzysz na pierwszym zdjeciu kiery w aucie to w dolnym prawym rogu zobaczysz BoxOlaf pisze:czy do MK II również??
http://www.allegro.pl/item95993850_rary ... wnica.html
- barteKKK03
- V.I.P.
U mnie wystawalo ale wzialem kombinerki i "usunalem" a w zasadzie to wyrwalem taka metalowa podporke ktora jest na tylnej sciance a sluzy do podtrzymywania fabrycznego radia (mialem VW Alpha i ono mialo taka srube ktora w ta podporke wchodzila)...Olaf pisze:Boję sie, że jak sobie wymienie radyjko na takie z CD (interesuja mnie urządzenia Sonego). To, że radyko będzie wystawało
Po tym zabiegu zmiescilo mi sie nowe radio bez problemu...jak bedziesz przerabial i przelaczal zwroc tylko uwage na piny w kostce ISO bo przynajmniej u mnie fabryczna kostka miala drobne roznice w stosunku do kostek ktore teraz montuje sie w nowych radiach...nie pamietam dokladnie ale chyba ktores zasilanie bylo nie tam gdzie powinno
Mam to radyjko z CD w MK2.
Właściciel zamawiał sobie takie rok temu z e-Bay i dał za nie ... 250 EUR.
Ale mam problem ;(
Zwalone jest pokrętło głośności.
Tzn jest tak właczam radyjko i podkłaszam do pewnego momentu jest OK. Ale gra cichutko.
Potem Jak nie ryknie, ale tylko na lewym kanale, potem podgłaszam dalej, lewy kanał robi się cisza i na max załacza się prawy kanał.
Niemiec próbował coś robić z potrętłem, ale tylko je rozwalił.
Nie da się tego naprawć.
Jednak doczytałem że te pokrętła są identycznie w tym radiu i całej serii BETA gdzie szukanie stacji jest przez wciśnięcie pokrętła.
Może ktoś z Was ma rozwalone niesprawne radyjko i mógłby poratować częsciami.
Odwdzięczę się napewno.
Ja jestem z Łodzi.
Może ktoś z was ma jakiegoś znajomka w serwisie z radiami i mieli by takie coś niepotrzebne.
Byłem u mechaniora ale mi zaśpiewał 100zł za naprawę to zrezygnowałem.
Jak mi to ktoś załatwi to stawiam duży browar
Właściciel zamawiał sobie takie rok temu z e-Bay i dał za nie ... 250 EUR.
Ale mam problem ;(
Zwalone jest pokrętło głośności.
Tzn jest tak właczam radyjko i podkłaszam do pewnego momentu jest OK. Ale gra cichutko.
Potem Jak nie ryknie, ale tylko na lewym kanale, potem podgłaszam dalej, lewy kanał robi się cisza i na max załacza się prawy kanał.
Niemiec próbował coś robić z potrętłem, ale tylko je rozwalił.
Nie da się tego naprawć.
Jednak doczytałem że te pokrętła są identycznie w tym radiu i całej serii BETA gdzie szukanie stacji jest przez wciśnięcie pokrętła.
Może ktoś z Was ma rozwalone niesprawne radyjko i mógłby poratować częsciami.
Odwdzięczę się napewno.
Ja jestem z Łodzi.
Może ktoś z was ma jakiegoś znajomka w serwisie z radiami i mieli by takie coś niepotrzebne.
Byłem u mechaniora ale mi zaśpiewał 100zł za naprawę to zrezygnowałem.
Jak mi to ktoś załatwi to stawiam duży browar
MK2 Stary 89r ale bardzo jary.
Mam ocynkowane podwójnie blachy ;)
Nie ma to jak chodzić z córką lakiernika ;)
Mam ocynkowane podwójnie blachy ;)
Nie ma to jak chodzić z córką lakiernika ;)