Montaz alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ale tego nie trzeba wcale rozbierać, tylko boczki drzwiowe trzeba rozebrać, a jeżeli o "drucikach" masz pojęcie to dasz radęmieczus pisze:wiec nie wiem czy poradzilbym sobie z rozbiurka np deski rozdzielczej
[ Dodano: 06-04-04, 00:46 ]
to masz schemat mojego alarmu
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2006 00:48 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
Dzwonilem dzisiaj do warsztatu i mi powiedzieli, ze za alarm na krancowe wylaczniki :p
zaplace z montazem 400zl z tym, ze mam homologacje na ten alarm. A te z sieci pewnie jej nie maja nawet jak maja czesto lepsze zabezpieczenia.
A potrzebna mi jest ta homologacja?
W PZU i tak AC mi nie ubezpiecza bo za stare auto.
A co sadzicie na temat blokady skrzyni? (w tym pkt 360 zl)
zaplace z montazem 400zl z tym, ze mam homologacje na ten alarm. A te z sieci pewnie jej nie maja nawet jak maja czesto lepsze zabezpieczenia.
A potrzebna mi jest ta homologacja?
W PZU i tak AC mi nie ubezpiecza bo za stare auto.
A co sadzicie na temat blokady skrzyni? (w tym pkt 360 zl)
Nie wiem jak jest w waszym regionie ale ja np. ja sam zakładałem sobie alarm, podjechałem potem do gościa który ma firme montującą zabezpieczenia i za 40 zł sprawdził poprawność działania alarmu i wydał homologacje z którą można ubezpieczać autko W ten sposób jestem do przodu przynajmniej 100zł a mam pewność że alarm jest założony dobrze i nikt nie wie gdzie są zabezpieczenia
oki, to mnie przekonaliscie
Patrzylem na allegro z takimi rzeczami i wpadl mi w oko taki zestaw
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=93657840
Co o nim sądzicie?
Patrzylem na allegro z takimi rzeczami i wpadl mi w oko taki zestaw
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=93657840
Co o nim sądzicie?
Troche tanio jak na kpl. alarm z siłownikami ale decyzja należy do Ciebie. Ja kupiłem Silicona CD za 199zł bez centralnego bo miałem fabryczny. Rozważałem też Boxera za 130zł ale to jest jednorazówka więc wybrałem Silicona. Jak się rozstroi to wystarczy wkrętak, 2 min. i śmiga jak nowy a w tych tanich trzeba zmieniać centralke czyli cały alarm bo to są kwarcowe z dynamicznie zmiennym kodem bez możliwości regulacji