Zapinanie linki sprzegła MK3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pico
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Zapinanie linki sprzegła MK3

Post autor: pico » pn kwie 03, 2006 20:04

Witam.Niedawno wydawało mi sie że ciężko chodzi mi pedał sprzęgła i postanowiłem wlać do niej dwie strzykawki oleju i w tym momencie porażka.po gwałtownym naciśnieciu pedału linki przepuszcza na regulatorze,przy spokojnym naciskaniu jest ok.Postanowiłem linkę wyjąć i przemyć teraz działa ok.choć nadal z oporem. Podczas wypinania linki miałem problem z jej wychaczeniem z pedału,wydawało sie że była na jakimś zatrzasku ale jakoś sie udało.moje pytanie dotyczy tego czy linka w pedale ma być tylko założona na widełki czy musi byś jakoś wpięta bo za nic na świecie mi sie to nieudało a bo boje się że jak mi raz przepuści to wypadnie z pedału.Mam też zapytanie czy jest jakiś dostęp do widełek i łożyska wyciskowego od spodu silnika bo wydaje mi sie że opory są na widełkach i może by je jakoś przesmarowć.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » wt kwie 04, 2006 21:24

O ile to pedały takie jak w 1,9D albo 1,8 ;) to linka jest założona plastikowym podłużnym oczkiem na haczyk pedału.Natomiast łozyska oporowego i widełek nie smaruje się z zewnątrz,a domniemam ze i wewnątrz nie są smarowane.Pozdrówka

Awatar użytkownika
pico
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pico » czw kwie 06, 2006 18:28

jeżeli mówisz o oczku to na pewno linka i pedały sa inne od tych o których mówisz,bo o mnie na pedale jest coś takiego jak widełki a na końci linki jest coś w rodzaju walca który wchodzi na te widełki tylko wydaje mi się że musi być jakoś zatrzaśnięty

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”