Problem z AGR po zmianie na 0,216
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z AGR po zmianie na 0,216
Koledzy mam taki problem
Dotyczy
Cordoba TDI AGR + soft + wtryski 0,216
Jest problem z falowaniem mocy na 4 i 5 biegu powyżej 3000 obr
Za poprzednie problemy odpowiedzialne były przetarte wężyki od n 75
Ale z tym nie mogę sobie poradzić czyściłem nastawnik poprawiłem dawki, zresztą stosowałem różne ustawienia kątów i dawek i nic nadal to samo.
Samochód przy wciśniętym do końca gazie zachowuje się jak bym pulsacyjnie naciskał gaz (falowanie)
Na jałowym tego nie czuć podobnie na 1,2,3 biegu
Przed zmianą na 0,216 tego problemu nie było
Kąt mam 51 a dawkę 7,5. Jeździłem na 3,4 ale problem pozostał a samochód palił jak smok
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Pozdrawiam
Dotyczy
Cordoba TDI AGR + soft + wtryski 0,216
Jest problem z falowaniem mocy na 4 i 5 biegu powyżej 3000 obr
Za poprzednie problemy odpowiedzialne były przetarte wężyki od n 75
Ale z tym nie mogę sobie poradzić czyściłem nastawnik poprawiłem dawki, zresztą stosowałem różne ustawienia kątów i dawek i nic nadal to samo.
Samochód przy wciśniętym do końca gazie zachowuje się jak bym pulsacyjnie naciskał gaz (falowanie)
Na jałowym tego nie czuć podobnie na 1,2,3 biegu
Przed zmianą na 0,216 tego problemu nie było
Kąt mam 51 a dawkę 7,5. Jeździłem na 3,4 ale problem pozostał a samochód palił jak smok
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Pozdrawiam
Gdzie kupowałeś te 216ki i robiłeś moda?
Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
kolego ja mam taki sam no może podobny problem bo mi tnie już po wyżej 2500 obr u mnie pada pompa włąśnie jestem na etapie kupna pompy i w przyszłym tyg wymieniam.konrad1233 pisze:Jest problem z falowaniem mocy na 4 i 5 biegu powyżej 3000 obr
a nie masz żadnego błędu na vag-u?
u mnie pokazuje się błąd 00550-Regulacja kąta wyprzedzenia wtrysku, Kontrola startu wtrysku.
-
- Nowicjusz
Pompa była na teście u pompiarza pół roku temu i wszystko ok
Tempomatu nie mam nawet kompa pokładowego brak
Czasem wywali błąd 17958 wtedy tryb awaryjny ten błąd mam w samochodzie od zawsze co jakiś czas wyskoczy jeszcze przed modami był.
Program gotowiec (pięknie chodził na serii po 216 zaczęły się problemy z falowaniem ) Wtryski Bosio 0,216
Już trochę czasu z tym się bujam ...
Tempomatu nie mam nawet kompa pokładowego brak
Czasem wywali błąd 17958 wtedy tryb awaryjny ten błąd mam w samochodzie od zawsze co jakiś czas wyskoczy jeszcze przed modami był.
Program gotowiec (pięknie chodził na serii po 216 zaczęły się problemy z falowaniem ) Wtryski Bosio 0,216
Już trochę czasu z tym się bujam ...
konrad1233 pisze:Program gotowiec (pięknie chodził na serii po 216 zaczęły się problemy z falowaniem )
No i sobie odpowiedziałeś.
Ja też po zmianie na 216 chwilę jeździłem na gotowcu i wcale nie było super. Po poprawce u specjalisty mogę powiedzieć, że jest lepiej, niż dobrze.
Przed poprawką miałem moc z dołu, a przy większej prędkości silnik chodził głośno i nie chciał się zbyt dobrze wkręcać.
up! 60KM ASG
-
- Nowicjusz