Witam. Od 4 dni w moim MK 2 po przejechaniu paru kilometrów kiedy zatrzymuję samochód np na światłach i obroty silnika spadają do 900 zaczyna mi mrygać kontrolka oleju:/ Ale gdy spowrotem dodam gazu mryganie ustępuje. Wiecie może w czym problem?? Poziom oleju mam na wysokości 3 mm ponad minimum. Ja myślę że to czujnik, po rozgrzaniu silnika głupieje. Co Wy na to. Czekam na pomoc
Z góry dzięki
Kontrolka ciśnienia oleju - mryga
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie wiem czy olej jest stary przejachałem na nim dopiero 6 000 ( Castrol GTX) więc powinien być dobry. Filtr olej wymieniałem przy ostatniej wymianie oleju. Ktos napisał czy słaychać panewki ja nie słyszę różnicy w pracy silnika.
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 19:24 ]
Problem rozwiązany. :DD Całe szczęście nie było to nic kosztownego. Przed zimą jak kupiłem samochód zalałem olej full syntetic bo miałem go za darmo. A teraz jak zaczęło sie ciepło robić stał się jeszcze bardzej żadki i rozmywał mi silnik. Wyieniłem na mineralny Mobil 1 i wswzystko jest ok.
Dzięki za pomoc
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 19:24 ]
Problem rozwiązany. :DD Całe szczęście nie było to nic kosztownego. Przed zimą jak kupiłem samochód zalałem olej full syntetic bo miałem go za darmo. A teraz jak zaczęło sie ciepło robić stał się jeszcze bardzej żadki i rozmywał mi silnik. Wyieniłem na mineralny Mobil 1 i wswzystko jest ok.
Dzięki za pomoc