silnik aee szarapnie na gazie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik aee szarapnie na gazie
panowie pojawil sie problem z jazda na gazie: przy wiekszym obciazeniu(jazda pod gore) i nagrzanym silniku zaczyna szrapac silnikiem i wydobywa sie dźwiek podobny jak by brakowlo gazu lub tak jak by przerywal.. czy ktos spotkal sie z takim problemem dzieje mi sie tak od niedawna.. dodam ze mam sterownik gazu al-700 i reduktor landii a wtrysk gazu odbywa sie poprzez mikser zamontwowny w obudowie filtra powietrza
- Paweł Marek
- V.I.P.
Może regulacja być konieczna oczywiście, ale nie z powodu zmiany składu gazu. Dużo masz na parowniku nalatane?
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 18:23 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mam fakture z 03 12 2005 montaz gazu z przebiegiem 124308 aktualnie mam 175013 kupilem dzisiaj fejs do gazu i jak przyjdzie to podreguluje. narazie zbieram informacje co i jak i dlaczego do programu Amon 1.6
[ Dodano: 06 Kwi 2010 18:31 ]
krokowy czysty bo w grudniu zmienialem koncowke dolotu gazu bo jakis inzynier to wsadzil na przepustnice i mikser sie krzywil przy dokracaniu obudowy filtra i okolo 25 stopni do plaszczyzny przepustnicy. wiec zrobilem to w filtrze i nie ssie lewego powietrza bokiem. lecz tez skrucilem waz z gazzem o jakie z 10 centymetrow ale bylo dobrze wszystko teraz ,lepiej szedl i nie bylo takie "klanku" na gazie . jak przedtem
[ Dodano: 06 Kwi 2010 18:31 ]
krokowy czysty bo w grudniu zmienialem koncowke dolotu gazu bo jakis inzynier to wsadzil na przepustnice i mikser sie krzywil przy dokracaniu obudowy filtra i okolo 25 stopni do plaszczyzny przepustnicy. wiec zrobilem to w filtrze i nie ssie lewego powietrza bokiem. lecz tez skrucilem waz z gazzem o jakie z 10 centymetrow ale bylo dobrze wszystko teraz ,lepiej szedl i nie bylo takie "klanku" na gazie . jak przedtem
pamowie odnawiam temat szarapnie przyszedl fejs i zrobilem screnny i moze ktos spojzec na moje ustawienia. i podpowiedziec co zmienic
[/URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4fd ... 82b7d.html][/URL]
[ Dodano: 08 Kwi 2010 18:47 ]
[ Dodano: 08 Kwi 2010 18:52 ]
w przprowadzonej regulacji przy tescie na gazie podaje ze nadwyzka powietrza:)
[/URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4fd ... 82b7d.html][/URL]
[ Dodano: 08 Kwi 2010 18:47 ]
[ Dodano: 08 Kwi 2010 18:52 ]
w przprowadzonej regulacji przy tescie na gazie podaje ze nadwyzka powietrza:)