jetta 1,6d
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jetta 1,6d
Witam zakupiłem Volkswagena Jette 1,6d problem jest następujący świece żarowe grzeją lecz nie świeci kontrolka od w/w świec,czy jest to wina jakiegoś przekaznika lub coś w tym stylu?Z silnikami diesla jestem zielony i bardzo proszę wszystkich o pomoc w moim problemie.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Niestety niweiem jaki to przekaznik mam jakies oznaczone numerami 60,21,20,19,17 i53 który przekaznik jest odpowiedzialny za świece żarowe?odnośnie tej diody to na 100% jest sprawna bo raz na jakiś czas sie zapali a świece żarowe tez są sprawne i jeszcze podczas podgrzwania swiec powinny one chyba sie same wyłączyc gdy osiągna jakąś temperature i powinno byc słychac charakterystyczne CLICK ze zostały one podgrzane,niestety u mnie tego niema.Jezdziłem po różnych warsztatach samochodowych w krórych każdy stawiał na coś innego,i bądz tu mądry.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1986 rok motor igła troszkę gorzej z budą ale na dojazdy do pracy spokojnie wystarcza odnosnie tego przekaznika to już go zmieniałem na inny lecz uzywany i dalej to samo dioda od świec nie świeci,a w sytuacji gdy ta 60 jest uszkodzona to swiece bedą grzać?może jeszcze coś innego jest walnięte
[ Dodano: 05 Kwi 2010 16:39 ]
niestety przed chwila wymieniałem w/w przekaznik oznaczony numerem 60 i ciągle to samo dioda nie swieci
[ Dodano: 05 Kwi 2010 16:39 ]
niestety przed chwila wymieniałem w/w przekaznik oznaczony numerem 60 i ciągle to samo dioda nie swieci