Kod błędu P0036 i P0141 - Sonda Lambda Problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kod błędu P0036 i P0141 - Sonda Lambda Problem
Witam
Jak w temacie co jakiś czas wystakują mi te dwa błędy. Tzn skauje je i po jakims tygodniu czasem wczeniej wyskoczą na nowo. Nie wiem w czym moze być problem i do tego Golfik zaczoł więcej palić. Proszę o pomoc.
Jak w temacie co jakiś czas wystakują mi te dwa błędy. Tzn skauje je i po jakims tygodniu czasem wczeniej wyskoczą na nowo. Nie wiem w czym moze być problem i do tego Golfik zaczoł więcej palić. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Wszystkich Miłośników VW
Kolego po pierwsze wkleiłeś drugie człony błędów zapewne od drugiej lambdy, proponuję sprawdzić najpierw przewody czy się nie przetarły, jak są ok to jak wyżej Kolega napisał-wymiana lambdy.
16420/P0036/000054 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: Heating Circuit: Malfunction / Open Circuit
Possible Solutions
Check Oxygen (Lambda) Sensor Bank 1 Sensor 2 Heating Circuit
(swoja drogą przydało by się info jakie auto,silnik?)
16420/P0036/000054 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: Heating Circuit: Malfunction / Open Circuit
Possible Solutions
Check Oxygen (Lambda) Sensor Bank 1 Sensor 2 Heating Circuit
(swoja drogą przydało by się info jakie auto,silnik?)
- Paweł Marek
- V.I.P.
wg dekoderów z netu sonda za katalizatorem, a konkretnie jej grzałkamlody18 pisze:Ta za katalizatorem? I czemu ona co jakis czas wyswietla sie a nie odrazu po skasowaniu błędow jak jest zepsuta?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
spróbuje jeszcze popatrzec do tej sondy tzn czysciłem ja juz. Ale najbardziej mnie to wlasnie martwi ze jak skasowałem błąd to ostatnio pojezdzilem z tydzien i potem znów sie zaswieciła. A przeciez jak by była walnieta to by odrazu po ponownym zapaleniu silnika sie zapaliła kontorlka Check. A kabelki nie sa przetarte ani wtyczka nie ma jak sie rozpiac.
Pozdrawiam Wszystkich Miłośników VW
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam podobny problem ... raz na tydzien jak sprawdzam auto to wyskakuje mi tez bład ze sonda .. kasuje i znowu po tygodniu to samo ...
Auto: Mk4, 1.6 8V AKL '97
Czyli sonda jest do wymiany?Control Module Part Number: 06A 906 019
Component and/or Version: 1.6l R4/2V SIMOS HS2387
Software Coding: 04000
Work Shop Code: WSC 00003
1 Fault Found:
00525 - Oxygen Sensor (G39)
05-10 - Input Open - Intermittent
Auto: Mk4, 1.6 8V AKL '97
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 16:59 przez Michau90, łącznie zmieniany 1 raz.