Ściąga w prawo / czy może być winna tylna sprężyna ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ściąga w prawo / czy może być winna tylna sprężyna ?
Witam
Więc tak, geometria została zrobiona, mechanik mówi, że jest OK, kąty OK. Wymieniłem opony na nowe kleber nic nie pomogło, wymieniłem felgi nic nie pomogło.
Wydaje mi się, że po dodaniu ostro gazu samochód mniej ściąga. Ściąganie ogólnie nie jest mocne, ale dokuczliwe.
Przed ustawieniem geometrii miałem kierownice ciuńke przesuniętą w prawo, teraz po ustawieniu geometrii mam znowu w drugą strone przesuniętą ciuńke.
Może ktoś podpowie co jeszcze sprawdzić ?
Więc tak, geometria została zrobiona, mechanik mówi, że jest OK, kąty OK. Wymieniłem opony na nowe kleber nic nie pomogło, wymieniłem felgi nic nie pomogło.
Wydaje mi się, że po dodaniu ostro gazu samochód mniej ściąga. Ściąganie ogólnie nie jest mocne, ale dokuczliwe.
Przed ustawieniem geometrii miałem kierownice ciuńke przesuniętą w prawo, teraz po ustawieniu geometrii mam znowu w drugą strone przesuniętą ciuńke.
Może ktoś podpowie co jeszcze sprawdzić ?
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 11:52 przez xplo, łącznie zmieniany 3 razy.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
można maglownice sprawdzić ale nie lewo/prawo tylko przód tył. u mnie okazało się że mam luz aż zaczęło stukać a wszyscy diagności "panie nie ma luzu"
Pierwsza PNka na BLOSie? 
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłem przed chwilą na laserowym ustawianiu geometri, gość mówi, że ustawił teraz wszystko tak jak powinnobyć, mówił, że był rozbieżny. Z tyłu belke przesunął trochę, bo mówił, że jak wymieniali mi tuleje tylnej belki nie przykręcili jej w tym samym miejscu.
Dojrzał i pokazał, że tylna prawa sprężyna ma ucięty zwój... Po ustawieniu geometri ściąga tak jak ściągał, kierownica przekrzywiona ciuńkę w lewo, jak ją wyprostuje skręca po 3 sekundach w prawo. Powiedział mi, że to wina tej sprężyny... Co o tym sądzicie ?
Dojrzał i pokazał, że tylna prawa sprężyna ma ucięty zwój... Po ustawieniu geometri ściąga tak jak ściągał, kierownica przekrzywiona ciuńkę w lewo, jak ją wyprostuje skręca po 3 sekundach w prawo. Powiedział mi, że to wina tej sprężyny... Co o tym sądzicie ?
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 11:40 przez xplo, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież na samym początku napisałem, że zmieniałem opony i to już nawet 3 różne. Hankook, Kleber, Michelin to samo.
Ktoś odpowie czy ta sprężyna tylna z uciętym zwojem może to powodować ?
Ktoś odpowie czy ta sprężyna tylna z uciętym zwojem może to powodować ?
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 12:08 przez xplo, łącznie zmieniany 1 raz.