Odpowietrzenie hamulca

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

slawek317
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Odpowietrzenie hamulca

Post autor: slawek317 » czw kwie 01, 2010 19:43

Witam mam pytanie może trochę banalne ale potrzebuje waszej rady. Jutro zamierzam wymienić cylinderek hamulcowy (siedząc w aucie to ten z tyłu po prawej stronie) i potem muszę go odpowietrzyć. z tyłu mam bębny a z przodu tarcze i autko ma ABS, czy wystarczy odpowietrzyć tylko ten cylinderek czy muszę całość? Wyczytałem ze auto z ABS się odpowietrza w kolejności: tylny prawy i przedni prawy, tylny lewy i przedni lewy. Czyli zaczynam od tego, który jest po mojej prawej stronie gdy siedzę w aucie, zgadza się???
Czy po prostu powinienem odpowietrzyć tylko ten cylinderek , który będę wymieniał?
Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2010 19:45 przez slawek317, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw kwie 01, 2010 19:59

slawek317 pisze:auto z ABS się odpowietrza w kolejności: tylny prawy i przedni prawy, tylny lewy i przedni lewy
Z ABS czy bez odpowietrza się : prawy tył, lewy tył, prawy przód , lewy przód.
slawek317 pisze:czy wystarczy odpowietrzyć tylko ten cylinderek czy muszę całość?
Nie musisz, ale napewno nie zaszkodzi, potrzebujesz dodatkowo 2 butelki płynu na wymianę.

slawek317
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: slawek317 » czw kwie 01, 2010 20:07

ok. Dzięki za odpowiedz :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”