Piszczący hamulec

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
xlsss
Użytkownik
Użytkownik
Auto: MK3
Silnik: AAZ
Kontakt:

Piszczący hamulec

Post autor: xlsss » czw kwie 01, 2010 16:54

Problem jest w tym, że gdy jest sucho na drodze, ładna pogoda hamulec piszczy, tylko wtedy gdy go puszczam (pedałem lub ręcznym), gdy jest mokro itp nie piszczy. Słuchy mnie prowadzą pod podwozie, ale nie jestem pewien? Jak sądzicie co może być przyczyną? Może trzeba coś nasmarować lub prysnąć WD-40 ?? Proszę o sugestię ponieważ te piski stają się irytujące :grrr:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw kwie 01, 2010 16:56

trzeba nasmarować po zdjęciu bębnów wszystkie miejsca styku elementów metalowych , ale po pewnym czasie to powróci , taki urok tych hamulców :bajer:

[ Dodano: 01 Kwi 2010 16:57 ]
w szukajce jest pełno o tym

Awatar użytkownika
xlsss
Użytkownik
Użytkownik
Auto: MK3
Silnik: AAZ
Kontakt:

Post autor: xlsss » czw kwie 01, 2010 17:01

miś fazi pisze:trzeba nasmarować po zdjęciu bębnów wszystkie miejsca styku elementów metalowych , ale po pewnym czasie to powróci , taki urok tych hamulców :bajer:
Czyli Twoim zdaniem to gdzieś przy bębnach ? myślałem też nad linką hamulcową ale sam już nie wiem :crazy:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw kwie 01, 2010 17:11

w środku bębnów , tam masz metalowe elementy , najbardziej piszczy rozpierak ręcznego , zauważ że jak zaciągniesz ręczny i naciskasz hamulec to nie piszczy , więc wyczyść wszystko w środku i nasmaruj delikatnie , tylko nie szczęki :bigok:

fil29
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: fil29 » czw kwie 01, 2010 18:22

taki urok golfika ze czasami chce sobie popiszczec :grin: ja tez tak mam i wiekszosc moich kumpli wiec nie ma sie czym przejmowac :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”