alarm i centralny zamek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcindg
Nowicjusz
Nowicjusz

alarm i centralny zamek

Post autor: marcindg » czw kwie 01, 2010 08:27

Witam wszystkich fanów swetrów itd:) Mam taki mały problem 3 dni tmu włamano mi sie do auta i skradziono radio i gałkę od skrzyni biegów(nie wiem po co to komuś) i teraz aby zapobiedz dalszym włamaniom zakupiłem alarm. I teraz mam mały problem kable juz pościłem i zauwazyłem ze mam ułamany wyłącznik krańcowy i teraz mam pytane czy dostane go w normalnym sklepie motoryzacyjnym czy szukać gdzieś indziej?.A teraz drugie pytanie,alarm chciałem podłączyć razem z centralnym zamkiem i zauwazyłem że vw zatosował patent zamków na powietrze(pneumatyczne) i w bagazniku po prawej stronie jest "centralka"(kompresor) do tego zamka i jest jedna wtyczka i mam pytanie czy da sie podpiąć alarm pod tą wtyczke czy musze wszystkie zamki zmieniać na elektryczne siłowniki.Troszke sie rozpisałem ale starałem sie dokładnie opisac co i jak:) z Góry Dziękuje za pomoc koledzy:)

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » czw kwie 01, 2010 08:58

marcindg pisze:pytane czy dostane go w normalnym sklepie motoryzacyjnym czy szukać gdzieś indziej
powinieneś bez problemu dostać, nawet na allego
marcindg pisze:i w bagazniku po prawej stronie jest "centralka"(kompresor) do tego zamka i jest jedna wtyczka i mam pytanie czy da sie podpiąć alarm pod tą wtyczke czy musze wszystkie zamki zmieniać na elektryczne siłowniki
da się bez problemu ale najszybciej będzie się podpiać w wiązkę przednich drzwi kierowcy, tylko musisz pamiętać że sterowanie zamkiem centralnym jest +

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw kwie 01, 2010 09:33

zdecydowanie najszybciej jest przy pompce ponieważ w jej wtyczce jest większość potrzebnych kabli, opisy na forum.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

marcindg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcindg » czw kwie 01, 2010 12:34

byłbym wdzieczny za linka jak to podłączyć:) bo szukam i zabardzo znaleźć nie mogę ale cieńkie jestem w tym:)

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » czw kwie 01, 2010 13:26

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”