[VP] Turbina i olej przy niej wyciekający.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.
Przylacze sie do tematu bo mam podobny problem, tzn wali mi olejem z EGR tak, ze zbiera sie juz w IC. Czy to oznacza, ze turbina wymaga regeneracji? Nigdzie indziej nie zauwazylem, zeby lalo. Dodam iz nie ma zadnych dymow z wydechu, silnik ladnie sie zbiera, natomiast czasami jak go przycisne to lapie notlauf (ale nie zawsze).
Z gory dziekuje za podpowiedzi.
Przylacze sie do tematu bo mam podobny problem, tzn wali mi olejem z EGR tak, ze zbiera sie juz w IC. Czy to oznacza, ze turbina wymaga regeneracji? Nigdzie indziej nie zauwazylem, zeby lalo. Dodam iz nie ma zadnych dymow z wydechu, silnik ladnie sie zbiera, natomiast czasami jak go przycisne to lapie notlauf (ale nie zawsze).
Z gory dziekuje za podpowiedzi.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
I tak wykańcza się turbosprężarkędezerter29 pisze:natomiast czasami jak go przycisne to lapie notlauf

-
- Nowicjusz
cieknie spod tego gornego "grzybka" i leci w dol po rurze do turbiny, a w IC jest moim zdaniem za duzo tego oleju, z EGR tez sporo cieknie. Dodam, ze ten tryb awaryjny wlacza sie (nie zawsze) powyzej 3tys. i po chwili jedzie normalnie.
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 17:30 przez dezerter29, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz