przegub wewnetrzny golf 3 TDI 1Z

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
m@teusz
Mały gagatek
Mały gagatek

przegub wewnetrzny golf 3 TDI 1Z

Post autor: m@teusz » śr mar 31, 2010 21:48

witam. mam takie pytanie, kiedy zlapie reka za lewa polos i zaczne ja poruszac w gore i w dul to jest duzy luz, nie wiem czy to przegub wewnetrzny czy cos z ta piasta od skrzyni do ktorej przykreca sie przegub? moze trzeba wymienic tam jakies lozyska? albo tylko dokrecic ta piaste? jak myslicie, co tam sie stalo? a i jeszcze jedno kiedy silnik jest zapalony slychac taki dziwny odglos ze skrzyni jakby szum czy cos ale gdy zlapie za polos i ja docisne jest cisza. z gory dziekuja za odpowiedzi i porady

Awatar użytkownika
vw-maniak92
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: vw-maniak92 » czw kwie 01, 2010 11:08

ja jak mialem uszkodzony przegub przy skrzyni ostatnio w 1.9 D 1Y to nie bylo czuć luzu na półośce tylko bylo go strasznie słychać jak sie jechało jakby zewnętrzny sie rosypał.. Ale jednak przy skrzyni.. Miałem objaw jeszcze taki jak puszczałem gaz i dodawałem to mocno szarpał jakby poduszki były pourywane... Ale wymieniłem i wszystko ucichło i nie szarpie ani nie stuka.. Także może masz cos podobnego jak ja miałem. Albo sprawdź czy dokrecone są śruby na piascie przy skrzyni.. Pozdrawiam! :bigok: :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”