W moim variancie (jezeli na fotce jest Twój) to mam taki sam kolorek i patrząc na skalę od kreski do kreski jest 7,5 litra, tak więc środek skali 30 litrów.jacekjurzykkk pisze:a jest ktos z AHU 90 KUCY? w Variancie? jak to pali w mieście
a ha a ile wynosi w L rezerwa paliwa ? chodzi mi o ten fragment: [url=http://images50.fotosik.pl/271/ada1e59c2ee9ca0dmed.jpg]Obrazek[/URL]
?
[ Dodano: 13 Mar 2010 17:48 ]
alo alo
Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
skala
Re: skala
od kiedy kolor auta swiadczy o pojemnosci baku? rezerwy?seba899 pisze:W moim variancie (jezeli na fotce jest Twój) to mam taki sam kolorek i patrząc na skalę od kreski do kreski jest 7,5 litra, tak więc środek skali 30 litrów.jacekjurzykkk pisze:a jest ktos z AHU 90 KUCY? w Variancie? jak to pali w mieście
a ha a ile wynosi w L rezerwa paliwa ? chodzi mi o ten fragment: [url=http://images50.fotosik.pl/271/ada1e59c2ee9ca0dmed.jpg]Obrazek[/URL]
?
[ Dodano: 13 Mar 2010 17:48 ]
alo alo
no-name pisze:od kiedy kolor auta swiadczy o pojemnosci baku? rezerwy?
Ja u siebie zauważyłem że wskazówka spada nieliniowo - do połowy schodzi wyraźnie wolniej, niż od połowy, a dodatkowo wlanie 15l od rezerwy podnosi wskaźnik na połowe/troszke nad połowe.
Z tego wnioskuje że połowa na wskaźniku to mniej niż połowa fizycznie, więc ciężko by było na kreski policzyć ilośc paliwa w baku
u mnei na odwrot ... od pelnego do polowy leci szybko a potem od polowy do rezerwy wolnoShmatan pisze:no-name pisze:od kiedy kolor auta swiadczy o pojemnosci baku? rezerwy?
Ja u siebie zauważyłem że wskazówka spada nieliniowo - do połowy schodzi wyraźnie wolniej, niż od połowy, a dodatkowo wlanie 15l od rezerwy podnosi wskaźnik na połowe/troszke nad połowe.
Z tego wnioskuje że połowa na wskaźniku to mniej niż połowa fizycznie, więc ciężko by było na kreski policzyć ilośc paliwa w baku
- GregorGT
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7 2.0 TDI był Astra h 1.9 cdti był golf II gtd był golf IV tdi
A u mnie pokazuje już "0", a mam jeszcze ok 6-7 litrów w baku. Sprawdziłem to już kilkukrotnie.
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2010 14:36 przez GregorGT, łącznie zmieniany 1 raz.
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- MICHAł 1981
- Użytkownik
- Kontakt:
W pełni się zgadzam, u mnie jest dokładnie tak samo. Zresztą w Citroenie jest identycznie.Shmatan pisze:no-name pisze:od kiedy kolor auta swiadczy o pojemnosci baku? rezerwy?
U mnie trasa80%/miasto20% wyszło ostatnio 5,68 l/100km
-
- Nowicjusz