I przy okazji chciałem jeszcze zapytać jak sie montuje przekazniki? wyciaga sie tą całą lisztwe z bezpiecznikami i przekaznikami i od tyłu sie wkłada jakieś wsówki czy jak? bo chcę jeszcze zrobic sobie domykanie szyb..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdy podłączyłem ten kabelek od kierunków do jednego przewodu od kierunkowskazu (bodajże czarno-zielony) to kierunek działał wie potrzebuje czegoś do rozdzielenia tego przewodu. Wiec tylko dioda? podrzuć jakiś schemat i rady jakbyś mógł, bede wdziecznybrateq pisze:Sprawa ma sie nastepujaco:
Kabel ktory wychodzi ze sterownika na kierunki powinien miec mase, wtedy wystarcza diody, jesli ma plus potrzebny bedzie przekaznik i diody. Diody o ktorych tu mowa to diody prostownicze, mowiac po ludzku puszczaja prad tylko w jedna strone. Jest to forma zabezpieczenia calego ukladu. Zobacz w instrukcji jaki wychodzi impuls ze sterownika to podrzuce Ci schemat.
Co do domykania szyb to rozumiem ze miales centralny tylko dolaczyles mozliwosc pilota? Jesli tak to w instrukcji od sterownika centralnego zamka powinna byc opcja ustawienia impulsu zamkniecia, ustaw na max. Bodajze 30 sekund i ciesz sie zamykanymi szybami. Szyby mozesz rowniez zamknac kluczykiem jesli przytrzymasz go przy zamknieciu do oporu po jakiejs sekundzie szybki zaczna sie zanykac.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 161 gości