pompa wtryskowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
pompa wtryskowa
witam wwszystkich mam rpoblem z golfem 2 mianowicie moja pompe wtryskowa szlak trafil nie opłacalo sie jej robic wienc kupilem druga naszrocie jezdzilem na niej ale strasznie kopcil i do tego odpowietrznikiem w pompie do turbo tryskała ropa wienc postanowilem uszczelnic okazało sie ze pompa ma braki nie było sprezynki membrany i trzpienia wienc ze starej dalem do serwisu i przełozyli i uszczelnili przyjechałem do domu wstawilem odpowietrzylem i po odpaleniu gigantycznie wzrosły obroty na maX a do dam azu to jeszcze bardziej i tak za kazdtm razem wienc zmniejszylem mu dawke i juz tak nie ryczał ale podczas dodawania gazu zero efektu co to moze byc trzeba ogroty ustawiac moze mi ktos powiedziec co i jak z gory dziekuje i przepraszam za ortografie
Samochód jest Bogiem
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Dawka paliwa na godzinę 12 - wycięcie - regulowałeś śrubą od wolnych obroów?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
powiem tak jak wstawilem na poczatku to regolowalem i nie wiedzialem ze on nie mam mebrany trzpienia i sprezynki i regulowalem bo tak to gas zaraz po odpaleniu zrobile tak ze bylo naprawde dobrze tylko ze lał na silnik ale jezdził ale postanowilem uszczelnic to i zawiozłem wczoraj do serwisu diesla i rozebrali i powiedzili ze nie kompletna wienc przywiozłem ze starej pompy i przełozyli i uszczelnili i to wszystko przyjechalem do domu wstawilem i jak sie telko odpowietrzylto zaraz obroty na maxa wbijały wienc wzielem zmniejszylem dawke i bylo ciszej i nie wariowal ale nie reagowal na dawanie gazu wienc pomalutku zwiekrzałem dakwe az w ktoryms momecie znow sie wbijał na wysokie obroty i głupiał nie szło uspokoic trzeba bylo albo zgasiec albo zmniejszyc na minimum dawke i wtedy po kilku sekundach przestawał :/ nie mam pociecia co to moze byc :/
Samochód jest Bogiem
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
własnie oto chodzi ze była w serwisie diesla mieli uszczelnic w pompie głuwna czesc turbo i przełozyc sprezyne trzpien i mebrane i nie ustaiwali na stole bo juz fajrant był i wogole myslałem ze nie potrzeb skoro chodził jak laleczka (prawie duze spalenie i silnik opryskany ropa) przed oddaniem to po oddanieu nic nie ruszłaem włozylem zalałem odpowietrzyłem a jak odpalił to obroty zajebiscie wielkie były a po dodaniu gazu to juz całkiem :/ i bardzo mozliwe ze to tak jak mowiesz ten gaz zle jest załozony wzgledem osi :/ bo ruszłem obroty to nic a nic nie reagował cały czas wysoki obroty dopiero gdy mu dawke zmniejszylem to spadał gwaltownie i gas :/
Samochód jest Bogiem
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
arwam pisze:
a jak nie zmniejszyłeś wydatku resztkowego to jest to normalne.
ale czym mozna to regolowac ? ruszłem to laske z tyłu ale nie za wiele ale nic tam z tyłu to juz nie dotykałem ale co raz bardziej jestem pewien ze to bedzie zle poskładana pompa
Samochód jest Bogiem
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wienc tak bylem w serwisie dzis i znow i zostawilem kasy ale teraz jest juz dobrze wczoraj uszczelnili i przełozyli dzis zrobili gaz i postanowilme zzeby zrobili wszystko co trzeba i sprawdzili na stole i łacznie zapłacilem 250 zł i teraz chodzi jak nalezy prawie tylko pewnie kat wtrysku trzeba jeszcze przestawic ale czy to maduzy wpływ na osiagi i ktos moze mi tak opisac mniej wiencej co daje wczesny kat a puzny ???? z góry dzieki za dzisiejsze rady sam pewnie bym cos sknocil i by byly jaja znow pompa do wymiany by była wienc thx
Samochód jest Bogiem
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]
Prędkość nałogiem
Tuning zabawą
Car Audio Podstawa ;]