rozruch mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kudemac
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

rozruch mk2

Post autor: kudemac » pt mar 31, 2006 17:54

mam pytanie do posiadaczy golfow po zapaleniu -pali z pierwszego ,wchodzi w obroty okolo 15oo ale po chwili obroty spadaja do 800 i gasnie moje pytanie dlaczego tak sie dzieje i zapalac go musze jeszcze pary razy zanim zalapie na dobre .jest to bardzo denerwujace pomoscie

[ Dodano: Sob Kwi 01, 2006 20:39 ]
to nikomu tak sie nie dzieje ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Awatar użytkownika
Dami850
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Dami850 » ndz kwie 02, 2006 10:33

kudemac, Możesz mieć uwalony czujnik ssania znajduje on się z przodu silnika na wężu pomiędzy 3 a 4 cylindrem kolor wtyczki niebieski. Ten czujnik odpowiada za ssanie i wyprzedzenie zapłonu. Jak byś nie doszedł do tego podaj mi meila to wyśle ci schemat z książki.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 02, 2006 10:49

Dami850 kudemac ma silnik GU z gaźnikiemn 2e2.
Kudemac trudno od razu stwierdzić, ale najpewniej masz ssanie uwalone, a to nie jest jakiś jednostkowy element tylko kilka ze sobą współdziałających. Jak chcesz sam się za to brać to poszukaj po forum lub np http://strzelbik.host.sk/warsztat/gaznik/2E21.html

[ Dodano: Nie Kwi 02, 2006 10:51 am ]
najczęstsze byłoby uszkodzenie siłownika górnej przepustnicy ssania, lub zła regulacja ssania tzw. pokrywą urządzenia rozruchowego

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
kudemac
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kudemac » pn kwie 03, 2006 09:31

czujniki u mnie sa dwa na rurze tej co bylo pisane ,a co do tego rdzenia to mi sie wydaje ze on wlasnie chodzi tylko w dwoch polorzeniach co proponujecie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”