skrzynia/tuba basowa
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
skrzynia/tuba basowa
Witam,
Posiadam glosniki pioneer TS-A6902I i radio LG LAC2900RN .Chce kupic jakas tania skrzynie bo na razie bass uzyskuje jedynie w sposob taki ,ze mam ustawiony balans na 3 .Glosniki sa w tylnej polce i jakies bzyczki mam w desce rozdzilczej.Wiem,ze radio nie jest mistrzowskie ,ale wolal bym go nie wymieniac.Tak samo odpada montowanie glosnikow w innych miejscach.
Najlepiej,zeby byla to aktywna skrzynia bo nie chce osobnego wzmaka.Nie ma byc to zestaw do popisow,chodzi mi o wydobycie basu z muzyki bo na razie nie jest za wesolo .
Wykombinujecie cos?
Samochod to mkII
Posiadam glosniki pioneer TS-A6902I i radio LG LAC2900RN .Chce kupic jakas tania skrzynie bo na razie bass uzyskuje jedynie w sposob taki ,ze mam ustawiony balans na 3 .Glosniki sa w tylnej polce i jakies bzyczki mam w desce rozdzilczej.Wiem,ze radio nie jest mistrzowskie ,ale wolal bym go nie wymieniac.Tak samo odpada montowanie glosnikow w innych miejscach.
Najlepiej,zeby byla to aktywna skrzynia bo nie chce osobnego wzmaka.Nie ma byc to zestaw do popisow,chodzi mi o wydobycie basu z muzyki bo na razie nie jest za wesolo .
Wykombinujecie cos?
Samochod to mkII
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 15:54 przez wrobel01, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=87&t=347891->Moj Golfer
na aktywna skrzynie/tube chce przeznaczyc okolo 200-300zl
Jakos do glosnikow na tylnej polce przywyklem;) mialem tak w innych autach - w niektorych fabrycznie a w innych dokladane . Poza tym nie mam miejsca gdzie indziej na glosniki.Dzwiek jest ok ale przy balansie 0-0 nie ma wogole basu ,graja przyzwoicie jak ustawie balans na 0-2 ,ale wtedy graja nie rowno (jedna strona ciszej).Tak wiec szukam czegos co da bass w srodku i jednoczescnie NIE sprawi ,ze bedzie mi latala tablica rejestracyjna od niego
Jakos do glosnikow na tylnej polce przywyklem;) mialem tak w innych autach - w niektorych fabrycznie a w innych dokladane . Poza tym nie mam miejsca gdzie indziej na glosniki.Dzwiek jest ok ale przy balansie 0-0 nie ma wogole basu ,graja przyzwoicie jak ustawie balans na 0-2 ,ale wtedy graja nie rowno (jedna strona ciszej).Tak wiec szukam czegos co da bass w srodku i jednoczescnie NIE sprawi ,ze bedzie mi latala tablica rejestracyjna od niego
-
- Forum Master
- Kontakt:
Weź pod uwagę taki klocek, ja mam sub trochę tylko mocniejszy i dla mnie basu jest aż nadto
http://www.allegro.pl/item976082250_sub ... mocja.html
[ Dodano: 30 Mar 2010 16:12 ]
Tuby wszelkiego rodzaju sobie odpuść - tam nie ma basu tylko BUUUUU... BUUUUU. BassReflex ma ładne zejście. Ja mam obudowę zamkniętą (ciśnieniową) i tam jest twardy bas.
[ Dodano: 30 Mar 2010 16:22 ]
Tak naprawdę to za ok. 300 PLN to złożysz zestaw ze wzmacniaczem - roboty tyle samo co z activboxem. Wzmacniacz jakaś używka, do tego skrzynia używka.
http://www.allegro.pl/item976082250_sub ... mocja.html
[ Dodano: 30 Mar 2010 16:12 ]
Tuby wszelkiego rodzaju sobie odpuść - tam nie ma basu tylko BUUUUU... BUUUUU. BassReflex ma ładne zejście. Ja mam obudowę zamkniętą (ciśnieniową) i tam jest twardy bas.
[ Dodano: 30 Mar 2010 16:22 ]
Tak naprawdę to za ok. 300 PLN to złożysz zestaw ze wzmacniaczem - roboty tyle samo co z activboxem. Wzmacniacz jakaś używka, do tego skrzynia używka.
http://www.allegro.pl/item982058460_skr ... _nowa.html
pewnie nie jest to clarion ani jbl ale co o tym sadzicie?
pewnie nie jest to clarion ani jbl ale co o tym sadzicie?
-
- Forum Master
- Kontakt:
To co zaprezentowałem, to i tak jest budżetowo. Clarion i JBL to nie jest żadna rewelacja za te pieniądze, są duuuuużo lepsze firmy produkujące porządne audio. Jeżeli podoba ci się to co zaprezentowałeś, to po prostu to kup i nie pytaj, ponieważ nikt na forum nie wypowie się raczej na temat masakratorów, potworów i total odjazu z allegro. Tyle ode mnie.
nie jestem melomanem,bogib184 pisze:są duuuuużo lepsze firmy produkujące porządne audio
do porzadnego sprzetu trzeba miec tez porzadnie wyciszony samochod.
mi jest potrzebne cos co poprostu doda basu do muzyki i bedzie w miare dobrze gralo z moim radiem i glosnikami.
-
- Nowicjusz
Mam podobny problem. Chcialem wydac ok 300zl na skrzynie z wzmacniaczem ale czytajac te wszystkie posty to zastanawiam sie czy w waszej opini mozna kupic przystepny sprzet w tej kwocie. Jestem kompletnie zielony wiec prosilbym o doradzenie jakiegos sprzet jesli to mozliwe Myslalem nad solingiem cp-123 z wzmakiem. Jest jakas lepsza opcja za ta cene? Wiem ze 300 na skrzynie i wzmacniacz to nie duzo ale dla sezonowego robola to nawet duzo;) Myslalem nad jakims uzywanem sprzetem
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jaki masz pozostały sprzęt ?? Jeżeli nie masz zrobionego porządnie przodu i nie jesteś audiofilem, to wybierz coś markowego i w tej kasie i kup. Lepszy jakiś Blaupunkt, jak te potwory masakratory świecące kolorami tęczy Nie musisz szukać skrzyni i wzmacniacza, a możesz nabyć jakiegoś aktywnego boxa z wbudowanym wzmacniaczem. Nie będę polecał droższych sprzętów, skoro miedzi niet - rozumie sytuację Na pewno nie bierz żadnych tub, bo to już w ogóle nie tuby, tylko walce z kartonu i nic nie warte.
-
- Nowicjusz
Ja właśnie wczoraj kupiłem tego CLARIONA srv-202. Nie jest to "masakrator", rejestracja nie lata i szyby też nie polecą. On po prostu dodaje troszkę basu do przednich głośników. Jest to raczej propozycja dla tych, co chcą prosto i tanio dołożyć minimalnie więcej basu do standardowych głośników i nie stracić całego bagażnika. Nieduże rozmiary to np. dla mnie duża zaleta.
up! 60KM ASG
-
- Nowicjusz
troche zasmiecam ale zielony jestem w tym temacie. Nie czaje całych tych parametrów. Zera, jedynki, kHz jak dla mnie to meksyk Mam pytanie czy ten wzmacniacz
http://allegro.pl/show_item.php?item=1149936478 uciagnie mi solinga cp-123?
Jak dla mnie cos sie zgadza;) tam bylo cos 1800W tu tak samo Czy zainwestowac w soling 1180?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1149936478 uciagnie mi solinga cp-123?
Jak dla mnie cos sie zgadza;) tam bylo cos 1800W tu tak samo Czy zainwestowac w soling 1180?
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2010 01:58 przez andrzejpopek, łącznie zmieniany 1 raz.