Gdzie szukać co to może być (jaka firma, model). Chciałbym dorzucić czujniki wstrząsu?
Czy to alarm?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to alarm?
Witam, kupiłem parę miesięcy temu g4 i byłem pewien że nie ma alarmu. Ostatnio jednak, przypadkiem otworzyłem klapę silnika przy zamkniętym zamku. Jakieś było moje zdziwienie jak samochód zaczął migać światłami i buczeć klaksonem. Czy to znaczy że ma alarm?
Gdzie szukać co to może być (jaka firma, model). Chciałbym dorzucić czujniki wstrząsu?
Pewnie masz alarm fabryczny, więc można powiedzieć, że nie masz alarmuHellMan pisze:Czy to znaczy że ma alarm?
Wystarczy byle łamak i alarm zdezaktywowany..
Poza tym nie wiem czy do fabrycznego alarmu da się dorzucić czujniki wstrząsu.
O ile czujki ruchu się da to z wstrząsowymi nie dam sobie głowy uciąć..
Poza tym jeśli faktyczni by się okazało, że to tylko fabryczny to na Twoim miejscu dorzuciłbym jednak coś niestandardowego..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Można sprawdzić VAG-iem, można sprawdzić ręcznie (po zamknięciu samochodu z centralnego masz migającą diodę w drzwiach kierowcy?).HellMan pisze:Czy vagiem da radę sprawdzić czy to fabryczny?
Syrenka (klakson) od fabrycznego alarmu jest na podszybiu.
Możesz też sprawdzić wsiadając do samochodu i zamykając się w nim, następnie wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz na zapłon - powinien włączyć się alarm.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
mamKamel pisze:po zamknięciu samochodu z centralnego masz migającą diodę w drzwiach kierowcy?
włącza sięKamel pisze:Możesz też sprawdzić wsiadając do samochodu i zamykając się w nim, następnie wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz na zapłon - powinien włączyć się alarm.
Czy to znaczy, że jest fabryczny?
A może inne też miały podobne zachowanie?