Witam, dziś idę oglądać mk4, ale wyniknęła pewna komplikacja bo z vinu wynika że jest to ATD (74 KW) - a gość twierdzi że w dowodzie ma 81KW - 110 KM i na pompowtryskach.
Z tego co się orientowałem to 110 były tylko na pompie... Ma ktoś może zdjęcie silnika na PD ? Skąd może wynikać błąd czy mogli się pomylić przy rejestracji ?
Pozdrawiam
błąd w dowodzie ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zobacz na wlepkę w bagazniku i tam powinien być kod silnika. Dodatkowo na osłonie paska rozrządu masz równiż kod motorka. Cosik mi sie wydaje, że pewnie jakieś kombinowane to autko. 110KM były tylko na pompie, pompowtryski to 100 i9 115KM. Ja mam motorek ATD,ale w tej chwili nie dysponuję cyfrówką. Możesz pstryknąc fotkę tego motorka i wtedy powiem Ci, czy to pompowtryski.
Pozdr.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 11:43 przez indyczes, łącznie zmieniany 1 raz.
tak sprawdzę, jak nie będzie ATD to sobie odpuszczę bo pewnie coś kombinowanego było... gorzej jak na wlepce będzie ATD a popatrze na silnik, a tam zwykła pompa... :/
Bo jak byłby wymieniany silnik to byłoby to udokumentowane jakoś (chodzi o to czy da się sprawdzić ?) niby gdzieś chyba powinno być wybite oznaczenie na silniku ale ja nawet nie wiem gdzie tego szukać..
Bo jak byłby wymieniany silnik to byłoby to udokumentowane jakoś (chodzi o to czy da się sprawdzić ?) niby gdzieś chyba powinno być wybite oznaczenie na silniku ale ja nawet nie wiem gdzie tego szukać..
jeśli auto ma wymieniany silnik np w Niemczech na inny musi być adnotacja w Briefie.ziiksd pisze:wedługo ustawy silnik jest podzespolem ktory sie wymienia bez zadnego wprowadzania w dokumenty jest czescia wymienna kiedys tak sie robilo ze trzeba było w dowod wbijac juz tego nie ma. Jedynie przy nowej rejestracji po przegladzie mozesz wprowwadzic inna pojemnosc.
[ Dodano: Nie Mar 28, 2010 3:11 pm ]
na inny czyli o innej mocy