wymiana tulei belki - po 2 m-ch skrzypi, co z tym zrobić??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
wymiana tulei belki - po 2 m-ch skrzypi, co z tym zrobić??
Witam, jakieś dwa miesiące temu wymieniłem tuleje w tylnej belce, a teraz od paru dni jak się zrobiło cieplej słychać skrzypienie. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić. Dodam że z tydzień temu byłem na przeglądzie okresowym i luzów nie ma żadnych. Dodać mogę że tuleje wsadziłem febi i że skrzypi tylko jedna tuleja (strona prawa).
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 11:55 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 2 razy.
Mi kiedyś jak byłem na diagnostyce gość doradził żeby dbać o elementy metalowo - gumowe w zawieszeniu to pryskać je co jakiś czas sylikonem w sprayu ( takie coś jak do konserwacji opon i plastików)
Mo szwagier w skodzie fabii miał tak że jak kręcił kierownicą to coś skrzypiało, okazało się że to jakaś guma, podjechał do mechanika a ten WD-40 i po sprawie - auto tak czy inaczej szło na sprzedaż.
Mo szwagier w skodzie fabii miał tak że jak kręcił kierownicą to coś skrzypiało, okazało się że to jakaś guma, podjechał do mechanika a ten WD-40 i po sprawie - auto tak czy inaczej szło na sprzedaż.
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
- Paweł Marek
- V.I.P.
dokręceniem śruby tulei na uniesionym aucie.Lukasz_mk2 pisze:Czym to może być spowodowane i jak to naprawić.
Poluzuj te śruby, pobujaj autem (ma stać na kołach) dokręć i powinien być spokój.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lukasz_mk2
- Forum Master