pod spodem silinka tam jak idzie osłona silnikloczinio pisze:gdzie sie znajduje?
Kontrolka cisnienia oleju POMOCY !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
odkrecilem miske a tam w srodu lezy cos takiego http://img230.imageshack.us/img230/7280/051sq8.jpg na tej fotce widac nr4 !! pozniej zrobie jak moje wygladaja:/ ale to wlasnie to!! wiec co mnie czeka teraz i co moglo byc przyczyna?? oprocz moich objawow ze na nagrzanym silniku zapalala sie kontrolka cisnienia co jeszcze moglo si stac?
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
na razie to bym sprawdził wszystkie pierścienie zapewne nie wytrzymał juz obciazenialoczinio pisze:odkrecilem miske a tam w srodu lezy cos takiego http://img230.imageshack.us/img230/7280/051sq8.jpg na tej fotce widac nr4 !! pozniej zrobie jak moje wygladaja:/ ale to wlasnie to!! wiec co mnie czeka teraz i co moglo byc przyczyna?? oprocz moich objawow ze na nagrzanym silniku zapalala sie kontrolka cisnienia co jeszcze moglo si stac?
a na oleju ile zrobiłes? czy jest juz przepalony i jaki to olej ?:bigok:
Ja przy swoim mam wlanu 5w40 Mobila
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 20:18 przez Cypis876, łącznie zmieniany 1 raz.
na oleju przejechane z 2 tys olej to mobil polsyntetyk!!! a mam pytanie odnosnie tego ze auto do konca mialo moc ogolnie wszystko ok!! tylko ta nieszczesna kontrolka cisnienia przy rozgrzanym silniku!!Cypis876 pisze:na razie to bym sprawdził wszystkie pierścienie zapewne nie wytrzymał juz obciazenialoczinio pisze:odkrecilem miske a tam w srodu lezy cos takiego http://img230.imageshack.us/img230/7280/051sq8.jpg na tej fotce widac nr4 !! pozniej zrobie jak moje wygladaja:/ ale to wlasnie to!! wiec co mnie czeka teraz i co moglo byc przyczyna?? oprocz moich objawow ze na nagrzanym silniku zapalala sie kontrolka cisnienia co jeszcze moglo si stac?
a na oleju ile zrobiłes? czy jest juz przepalony i jaki to olej ?:bigok:
Ja przy swoim mam wlanu 5w40 Mobila
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 20:28 przez loczinio, łącznie zmieniany 2 razy.
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
nalepiej jechac do mechanika może na komputerze wyjedzie co jestloczinio pisze:na oleju przejechane z 2 tys olej to mobil polsyntetyk!!! a mam pytanie odnosnie tego ze auto do konca mialo moc ogolnie wszystko ok!! tylko ta nieszczesna kontrolka cisnienia przy rozgrzanym silniku!!
A błady jakies komputer ma??
Cypis876 pisze:nalepiej jechac do mechanika może na komputerze wyjedzie co jestloczinio pisze:na oleju przejechane z 2 tys olej to mobil polsyntetyk!!! a mam pytanie odnosnie tego ze auto do konca mialo moc ogolnie wszystko ok!! tylko ta nieszczesna kontrolka cisnienia przy rozgrzanym silniku!!
A błady jakies komputer ma??
"płytka nabiegowa" w misce:/ a bledy to check czyli cos z sonda ale to bylo zima teraz zero bledow!! teraz olej spuszczony jutro hol do mechanika zeby uswiadomil mnie co sie z tym autem dzieje:/
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moze Smog masz zawalony, ja juz przerabialem kontrolki cisnienia oleju i jedyne co mi pomoglo to Wymiana silnika... i mialem to tej zimy tylko ze mialem 1.9D
u mnie wał juz niedomagal smog sie zagial i juz sie skonczyla jazda
Masz racje nie jezdzij tylko na hol i do mechanika.
sprawdz ciśnienie, moze pompa oleju juz wykipiła badz smog zapchany,
w najgorszym wypadku... remont silnika:)
co do oleju to jezdze na takim samym, mam filtr oleju filtrona i nic mi sie nie dzieje na nowym silniku wiec
głowa do gory nie bedzie tak zle
u mnie wał juz niedomagal smog sie zagial i juz sie skonczyla jazda
Masz racje nie jezdzij tylko na hol i do mechanika.
sprawdz ciśnienie, moze pompa oleju juz wykipiła badz smog zapchany,
w najgorszym wypadku... remont silnika:)
co do oleju to jezdze na takim samym, mam filtr oleju filtrona i nic mi sie nie dzieje na nowym silniku wiec
głowa do gory nie bedzie tak zle