rozrzad 2,5 TDi ACV

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

rozrzad 2,5 TDi ACV

Post autor: gOOzOl » wt mar 23, 2010 01:26

witam :bigok:
potrzeban pomoc. skladam silnik ACV, wszystkie czesci lezały obok siebie na pace :) na razie mam zlozony dol i glowice, no i zaczely sie problemy bo zostal caly osprzet i rozrzad. wiec pare prosb

1 - czy ktos kto ma taki motor w T4 moglby sprawic pare fotek i mi podesłac? :) byloby milo spojrzec na zlozony zeby wiedziec co gdzie przykrecic, jak cos to maila oczywiscie podam

2 - rozrzad, a dokladnie wyjasnienie tego co nizej, mam rysunki i opisy, pomoze mi tez pewnie kumpel mechanik ale tak czy siak to co mam na schematach jest dla mnie niezrozumiale

Obrazek

te gorne koło to ktore jest ? bo pisza tam caly czas o pompie, nagle takie foto, ze nibi ma jakis zabek, ale moje koło pompy wyglada jak to nizej i nie ma zadnego zeba :panna:

Obrazek

zab ma koło na wałku rozrzadu, ale jego nie ma do czego dopasowac chyba ze mi czegos brakuje, foto nizej

Obrazek

a na tych moich schematach jest jeszcze taki rysunek jak nizej wiec ja juz nie wiem nic

Obrazek

bardzo prosze o pomoc i objasnienie jak to powinno byc, jakis krotki tutorial ustawienia rozrzadu mile widziany :pub:

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » wt mar 23, 2010 10:24

Może to Ci pomoże :bajer:
Obrazek
Opis instalacji tylko po angielsku :?
Obrazek
Obrazek

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » sob mar 27, 2010 01:46

gOOzOl pisze:owszem, pomoze :bigok: mam zreszta bardzo podobne rysunki i opis po polskiemu z eTecha. Zastanawia mnie tylko te koło pompy, ja za nic nie widze na nim tego wciecia ze schamatów moich jak i Twoich, na elemencie mocujacym tez nie widac zadnego wskaznika :grrr: no chyba ze te koło ktore mam da sie rozdzielic :chytry: dzies nie mialem szans dojechac do warsztatu wiec niewiele sprawdzilem, ale jutro na pewno bede walczyc

troche byłem zaaferowany robieniem komory wiec dpiero dzis ogladalem pompe. czy to sa te znaki ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » sob mar 27, 2010 07:30

gOOzOl pisze:czy to sa te znaki ?
Tak.
Nawet na skreenie,który Ci dałem widać,że w tym miejscu ma być znak.
W ten otwór w pompie możesz włożyć dopasowany trzpień i koło pompy powinno zostać zablokowane :bajer: ...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”