[Sprzągło mk 3] nie wchodzą biegi 1.8 benzyna

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gizmo_2
Nowicjusz
Nowicjusz

[Sprzągło mk 3] nie wchodzą biegi 1.8 benzyna

Post autor: gizmo_2 » sob mar 27, 2010 01:07

Mam taki bardzo irytujący problem.

Ostatnio wyciągnąłem silnik z mojego golfika w celu zrobienia generalnego remontu. Rozebrałem silnik wymieniłem co trzeba,następnie złożyłem do kupy i zamontowałem z powrotem do autka. Silnik odpalił bez problemu i chodzi wszystko ok. Ale jak już napisałem w temacie, nie mogę wbijać biegów :/ :( zmusiło mnie to do ponownego wyciągnięcia skrzyni, bo myślałem ze coś źle ze sprzęgłem porobiłem, ale wszystko było ok. Wymieniłem tylko drążek włączania sprzęgła bo stary był trochę wytarty.

Wygląda to mniej więcej tak jak by sprzęgło nie wysprzęgląło do końca, (złożyłem je na pewno dobrze). Biegi zgrzytają i nie da się ich wbijać. Myślałem ze moze linka do końca nie ciągnie łapy, ale podłożyłem pod nią lewarek i na maxa podniosłem, niestety nic to nie zmieniło. Tak samo ta linka samoregulująca, to jakaś czarna magia. Wcześniej jak wbiłem bieg na zgaszonym silniku i byłem sie przejechać to auto szło normalnie, a jak coś kombinowałem z linką to wogule nie chciało isc (tak jak by sprzęgło było wciśnięte cały czas)

Błagam Pomóżcie bo mnie szlak trafi !!!!

gizmo_2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gizmo_2 » sob mar 27, 2010 11:06

nie da sie go zle złożyć, jest na 100% dobrze założony (zakładałem wg książki). A zwłaszcza ze był wymieniany jakieś 5 miesięcy temu razem ze sprzęgłem przez mechanika. Chciałem jeszcze dodać ze przed remontem silnika wszystko działało bardzo dobrze.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”