Golf 4 vs Policja ( Vectra )
Golf 4 vs Policja ( Vectra )
Jadę sobie autostradą i nagle lekko z górki, to pomyślałem stał cały tydzień nie używany odmule go lekko (toż to zdrowo dieslowi czasem w deche dać ) prędko rozbrykałem się na 180 km/h wyprzedzam tira, patrzę a tu przed samym tirem jechał sobie Opel Vectra schowany tóż przed nim, a nie od dziś wiemy że na dolnym śląsku policaje po autostradach Vectrami jeżdżą. Zapewne zdziwienie było niezłe jak im śmignąłem 180, a oni 110 jechali Cała sytułacja szybko się skończyła bo jak zobaczyłem, że na tablicach DKL to od razu po hamulcach i grzecznie 110 km/h. Najlepsze było zachowanie opla najpierw pełny but za mną, a po trzech sekundach już na prawy powoli z tyłu, ja 110 oni 110 ,nie ciężko było się domyśleć że to policja . Powiem jedno srałem po gaciach że zaraz syrena się włączy i 500 zł mandatu Ale wyszło tak że jechali z 30 sekund i sobie odpuścili, a ja awaryjnymi przeprosiłem, no i jak wyprzedzali to mi policjant palcem pomachał i tyle. Dwie opcje albo się zlitowali albo nie zdążyli jeszcze kamery włączyć a ja już zacząłem hamować. Co prawda kill nijaki, ale taka zabawna sytuacja więc z nudów napisałem
Re: Golf 4 vs Policja ( Vectra )
castillo20 pisze:Jadę sobie autostradą i nagle lekko z górki, to pomyślałem stał cały tydzień nie używany odmule go lekko (toż to zdrowo dieslowi czasem w deche dać ) prędko rozbrykałem się na 180 km/h wyprzedzam tira, patrzę a tu przed samym tirem jechał sobie Opel Vectra schowany tóż przed nim, a nie od dziś wiemy że na dolnym śląsku policaje po autostradach Vectrami jeżdżą. Zapewne zdziwienie było niezłe jak im śmignąłem 180, a oni 110 jechali Cała sytułacja szybko się skończyła bo jak zobaczyłem, że na tablicach DKL to od razu po hamulcach i grzecznie 110 km/h. Najlepsze było zachowanie opla najpierw pełny but za mną, a po trzech sekundach już na prawy powoli z tyłu, ja 110 oni 110 ,nie ciężko było się domyśleć że to policja . Powiem jedno srałem po gaciach że zaraz syrena się włączy i 500 zł mandatu Ale wyszło tak że jechali z 30 sekund i sobie odpuścili, a ja awaryjnymi przeprosiłem, no i jak wyprzedzali to mi policjant palcem pomachał i tyle. Dwie opcje albo się zlitowali albo nie zdążyli jeszcze kamery włączyć a ja już zacząłem hamować. Co prawda kill nijaki, ale taka zabawna sytuacja więc z nudów napisałem
nie no smieszna akcja:) kumpel mial podobnie tyle ze jego juz tak drugi raz chcieli zlapac i na cb mu przekazali ze do 3x sztuka;)
za to widok pana machajacego palcem musial byc zabawny
ja też mialem podobną sytuacja jakieś 2 tygodnie temu, Gliwice ul. pszczyńska jade sobie do pracy na 8 rano aże 2 dni wcześniej zrobiłem se chipsa na 160Km to trzeba sie nacieszyć mocą, więc ze swiateł sobie dusze maiłem jakieś 150-160km/h i nagle mignąłem obok dwóch aut, patrze w lusterko vectra wyskoczyła za mną to ja po heblach na maxa prawie i zjezdzam w uliczke do pracy, oni za mna, serenka i zapraszają do siebie okazało że udało mi się wychamować do 113km/h zanim mnie zmierzyli lecz nic to nei dało 500zł i 10 pkt wpadło bo przekroczenie o 63km/h Pan policjant sie mnie pyta ile to sie jechało, bo mówi ze foto zorbili na ostrym dohamowaniu, ja mu na to że tyle co widać na foto panie władzo Na koniec wyszłem, trzasłem bo chamstwa nie zniese
Mój AFN-
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=307069
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=307069
Hehe, ale 160 na papierku ładniej by wyglądało przynajmniej Też tak kiedyś dostałem, ale mniejszy. Jadę z całą ekipą na dyskotekę, a tu jakiś koleś przed nami jechał całkiem szybko ale i tak musiałem go wziąść w końcu laski były na tylnej kanapie . Jeszcze kumpel krzyknął bierz go damy radę, a już wjeżdżaliśmy do obszaru zabudowanego czyli 50 km/h. Oczywiście posłuchałem kumpla wpadamy do miasta, a tu pały, ja po hamulcach ale i tak dostałem 100 zł bo ponad 20 było więcej (przynajmniej udąło się wyhamować ze 20 mniej) Ale najlepsze jak mi policjant opowiadał że słyszeli w cb-radio jak ten gościu co go wyprzedziłem opowiadał na kanale głównym : " chłopaki cisnę ostro przez miasto już bym dostał mandat, a tu jakiś głupek ( ja ) w ostaniej chwili mnie wyprzedził i go złapali" No cóż pokornie przyjąłem mandat i trochę się wstydu najadłem
Moje BYŁE mk4:viewtopic.php?t=326999
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Golf 4 vs Policja ( Vectra )
kamera jest włączona cały czas, tylko żeby cię zmierzyć musieliby się z tobą zrównać prędkością na odcinku co najmniej 100 metrów, nie zdążyli - miałeś szczęście i co najmniej 400 zł w portfelu pozostało. A wracając do tematu to kill słaby nie trzeba było odpuszczać z tych 180-ciu, choć zapewne Vectra by cię połknęła w momentcastillo20 pisze: albo się zlitowali albo nie zdążyli jeszcze kamery włączyć
- bradley
- Forum Master
U mnie w Bielsku czesto jezdza na Bystrzanskiej/Partyzantow i tez w drodze na tunele. Jechalem z kumplem przez centrum i mowie, patrz Vectra, pewnie policyjna. Jak zrobila sie luka miedzy pojazdami i popatrzylem sie na blachy to juz wiedzialem ze to oni. Przyspieszylem nieco na lewym pasie zeby mozna bylo wyprzedzic 2 samochodu i zjechac grzecznie na prawo ale niestety kiedy lekko dalem w gaz oni siedli mi na dupce. No i tak jechalismy sobie 50km/h przez dobre 2km
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
bradley ta vectra zarabia głównie na przyjezdnych z żywca, cieszyna i okolic bo chyba wszyscy z bielska ją znają. Kierowniczka ładna ale ostra jak żyleta, nie zna litości
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 13:45 przez wallec, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciek23
- Forum Master
Te ich samochodziki maja buta nieziemskiego Jechalem sobie kiedys na wislostradzie 140 wieczorem i zjechalem na prawy pas. Patrze a tam na xenonie slynny pasek WPR blekitny stoi. No to patrze w lusterku i nie odpuszczam bo on stoi ale za lukiem stwierdzilem ze cos nie halo ze nie ruszyli za mna. Zwolinilem do 80 tak jak kodeks mowi a tu juz za mna xenon siada Trwalo to moze z 15sek nim mnie doszli Chwile tak jechali za mna, ale lewym pasem smignal bus taxi, to oni kierunek za nim i do boku
Słyszałem ze te vectry na A4 to mierzą w obu kierunkach tzn wystarczy jak szybko do nich dojedziesz i mają cie na widelcu a akcje z dojazdem do okna miałem również , jechałem kiedyś w piatkowe popołudnie do krk i wjeżdzałem na autobane węzłem rybnik gliwice , wpadłem but ok 170 i patrze w lusterko , no i standard coś ciśnie na ksenonach schowalem sie przed tirem ,panowie tylko sie zrównali na pare sekund popatrzeli przez szybe to odwzajemniłem uśmiechem i pojechali