Witam.
Przejrzałem trochę tematów ale nic konkretnego na ten temat nie znalazłem. Było o zmianie kierownicy ale normalnej IV do III a wersja od cabrio się różni, a ja właśnie chciałbym założyć kierownice trójramienną z wersji 3.5 czy 4 (jak tam kto uważa) do mojej III. Zauważyłem, że w IV w wersji zwykłej kierownica jest czteroramienna a w cabrio trójramienna. Czy ktoś może zmieniał sobie? Czy będzie pasowała (czy nie będzie odstawała)? Jak to jest z poduszką, czy nie będzie żadnych problemów? I czy plastiki też bym musiał wymienić, bo zauważyłem że w wersji po lifcie przycisk do awaryjnych jest na środku deski pod sterowaniem nawiewu?
Taką kierownicę posiadam
A na taką chciałbym zmienić
Kierownica z mkIV do mkIII
- piotr18011
- Nowicjusz
- Kontakt:
- piotr18011
- Nowicjusz
- Kontakt:
No to w takim razie prosta sprawa . Bo znalazłem kilka tematów gdzie pisali że coś trzeba przerabiać bo kierunki nie odbijają i że kierownica odstaje od plastików. Ale skoro robiąc przekładkę kierki z cabrio 3.5 do 3 nie ma problemu to w najbliższym czasie biorę się za robotę . A powiedz jeszcze kolego z poduszką nie będzie problemu? Będzie ona aktywna? Bo bezpieczeństwo w końcu najważniejsze
- MIMIK144
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak jak mowisz, inni pisza, ze trzeba przerabiac, bo przekladali od MK4, a kierownica od MK3.5 cabrio jest kierownica od MK3 (technicznie) a wizualnie MK4
Wszystko pasuje... Przymierzalem do taty dupowozu (vento) i pasilo, a tak samo jak Ty ma poduszke. Wiec nie ma sie czym martwic, tylko zakladac
Polecam pomyslec o przekladce deski rozdzielczej z Mk3.5 do zwyklej 3, deska z cabrio, ale tylko mk3.5 ma fajna chropowata strukture bede za kilka dni w domu, to Ci zrobie fotke jak cos.
Wszystko pasuje... Przymierzalem do taty dupowozu (vento) i pasilo, a tak samo jak Ty ma poduszke. Wiec nie ma sie czym martwic, tylko zakladac
Polecam pomyslec o przekladce deski rozdzielczej z Mk3.5 do zwyklej 3, deska z cabrio, ale tylko mk3.5 ma fajna chropowata strukture bede za kilka dni w domu, to Ci zrobie fotke jak cos.
- piotr18011
- Nowicjusz
- Kontakt:
MIMIK144 rozwiałeś moje wątpliwości i poprawiłeś humor .
Co do tej deski to faktycznie jest "ładniejsza" i zastanowię nad zmianą, ale niestety mało czasu mam teraz na dłubanie przy aucie (szkoła ), więc przeprowadzam zmiany stopniowo, teraz kierownica później myślałem nad zmianą licznika (może Golf IV tyle że już nie cabrio) za jakiś czas być może wymienię deske
Żałuję że nie wziąłem się wcześniej ale zimno było nie miałem jakoś zapału , teraz bym miał przygotowaną furkę do sezonu a ciepło się robi daszek można złożyć i śmigać
No i wielkie dzięki za pomoc
Co do tej deski to faktycznie jest "ładniejsza" i zastanowię nad zmianą, ale niestety mało czasu mam teraz na dłubanie przy aucie (szkoła ), więc przeprowadzam zmiany stopniowo, teraz kierownica później myślałem nad zmianą licznika (może Golf IV tyle że już nie cabrio) za jakiś czas być może wymienię deske
Żałuję że nie wziąłem się wcześniej ale zimno było nie miałem jakoś zapału , teraz bym miał przygotowaną furkę do sezonu a ciepło się robi daszek można złożyć i śmigać
No i wielkie dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 00:38 przez piotr18011, łącznie zmieniany 1 raz.