Witam. Czy jest możliwe gdzies dostanie jakis miekkich spreżnych na których obnize auto nie dużo. Miałem już kiedy czerwone sprezyny w poprzednim aucie to nie dało sie tym jezdzic. Teraz chciałbym obnizyc troche jednak licze na jakis komfort z jazdy. Chodzi o golfa III variant
Pozdrawiam.
Miekkie sprężyny obniżajace.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- don vittorio
- rock n roll
Komfort w MK3 to sprawa względna. Nie odniżysz auta porządnie na miękkich sprężynach. Możesz zastosować ori springi od innych edycji (np od gti - obniża o 20mm), ale tam silnik jest cięższy tzn bardziej zgniata sprężynę i jest efekt. U Ciebie może być zupełnie odwrotnie. Albo gleba i twardo albo "kanapowóz" i wysoko . Można stosowac springi obniżające producentów, którzy robią springi o takiej specyfikacji (jak mówi enzo2211, lub Eibach) ale to półśrodki, bo obniżenie jest małe i mogą obcierać opony o nadkola. To i tak jest sprawa subiektywnych odczuć, bo dla jednego na Eibachach będzie twardo a drugi powie że Koni ma za miękko... A może gwint będzie dla Ciebie odpowiedni...
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”