witam
potrzeban pomoc. skladam silnik ACV, wszystkie czesci lezały obok siebie na pace na razie mam zlozony dol i glowice, no i zaczely sie problemy bo zostal caly osprzet i rozrzad. wiec pare prosb
1 - czy ktos kto ma taki motor w T4 moglby sprawic pare fotek i mi podesłac? byloby milo spojrzec na zlozony zeby wiedziec co gdzie przykrecic, jak cos to maila oczywiscie podam
2 - rozrzad, a dokladnie wyjasnienie tego co nizej, mam rysunki i opisy, pomoze mi tez pewnie kumpel mechanik ale tak czy siak to co mam na schematach jest dla mnie niezrozumiale
te gorne koło to ktore jest ? bo pisza tam caly czas o pompie, nagle takie foto, ze nibi ma jakis zabek, ale moje koło pompy wyglada jak to nizej i nie ma zadnego zeba
zab ma koło na wałku rozrzadu, ale jego nie ma do czego dopasowac chyba ze mi czegos brakuje, foto nizej
a na tych moich schematach jest jeszcze taki rysunek jak nizej wiec ja juz nie wiem nic
bardzo prosze o pomoc i objasnienie jak to powinno byc, jakis krotki tutorial ustawienia rozrzadu mile widziany
rozrzad 2,5 TDi ACV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
gOOzOl pisze:owszem, pomoze mam zreszta bardzo podobne rysunki i opis po polskiemu z eTecha. Zastanawia mnie tylko te koło pompy, ja za nic nie widze na nim tego wciecia ze schamatów moich jak i Twoich, na elemencie mocujacym tez nie widac zadnego wskaznika no chyba ze te koło ktore mam da sie rozdzielic dzies nie mialem szans dojechac do warsztatu wiec niewiele sprawdzilem, ale jutro na pewno bede walczyc
troche byłem zaaferowany robieniem komory wiec dpiero dzis ogladalem pompe. czy to sa te znaki ?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: