wlew paliwa mk3 niespodzianka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomek01
Mały gagatek
Mały gagatek

wlew paliwa mk3 niespodzianka

Post autor: tomek01 » wt mar 28, 2006 20:02

otwozylem dzis wlew pierwszy raz po zimie a tu niespodzianka rdza doradzcie co zrobic czy ktos mial juz taki dylemat i jak go rozwiazal czy wystepuja jakies reperaturki

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomyart » wt mar 28, 2006 20:41

Ja tez mam rdze w tym miejscu:) ale w maju bede robił to i progi.
Reperaturki są widziałem w auto-moto ale cena coś koło 100 także taniej bedzie chyba na szrocie wyciąć z jakiegoś pogiętego blotnika

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt mar 28, 2006 21:02

Ja w tym miejscu miałem pierwsze ognisko korozji w moim Vento. W miejscu zgrzewu się zaczeło a jak zauważyłem to już była perforacja do nadkola. Nie było to duże ale na wylot. Użyłem maty z żywicą. Może prymitywnie ale 3 lata nie ma w tym miejscu nowych ognisk.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tomek01
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tomek01 » wt mar 28, 2006 21:28

musze sie sprawdzic w innych sklepach blacha wewnetrzna to jest to jakby rozwiercil nity to by wyciagnal zgnilka i wlozyl nowe i pospawal w zgrzewach tylko ta blaszka kosztuje jedyne 100zl jakby znalazl za 40zl to by jeszcze uszlo a jak nie to mata z zywica pytanie do Marka od strony kola tez nakladales te mate?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt mar 28, 2006 22:31

tomek01 pisze:od strony kola tez nakladales te mate
Tylko od strony koła. Od zewnątrz mi sie nie chciało, ale napryskałem tam sporo Fluidolu i wstawiłem jeszcze taką półokrągłą blaszkę (żeby guma wokół wlewu ładnie ładnie siedziała).

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » śr mar 29, 2006 08:46

kup podkład na rdze. odczekaj jakis czas az zadziała potem troche szpachli i zalieru i po kłopocie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”