Nie mam biegów co jest grany POMOCY :( MK2 91` TDI 1.6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie mam biegów co jest grany POMOCY :( MK2 91` TDI 1.6
Mam taki duuuży kłopot
Pewniego pochmurnego dnia wybrałem sie na przejażdżkę jade i jadę na zakręcie redukuje bieg na 3 i ........ nic ja mu w gaz silnik wyje a nic nie jedzie. Żadnego odgłosu zatarcia i ani jakiś pisków nie było.
Tylko jak delikatnie wciskam sprzęgło słychać takie ciche "rzężenie" ale samochód i tak stoi w miejscu......
Wiecie o co chodzi i ile to może kosztować?
Jeszcze jedno ale to już było od początku jak chce wrzucić 5-ty bieg to musze wcisnąć do dołu gałke i dopiero 5tkę o co lata?
Pewniego pochmurnego dnia wybrałem sie na przejażdżkę jade i jadę na zakręcie redukuje bieg na 3 i ........ nic ja mu w gaz silnik wyje a nic nie jedzie. Żadnego odgłosu zatarcia i ani jakiś pisków nie było.
Tylko jak delikatnie wciskam sprzęgło słychać takie ciche "rzężenie" ale samochód i tak stoi w miejscu......
Wiecie o co chodzi i ile to może kosztować?
Jeszcze jedno ale to już było od początku jak chce wrzucić 5-ty bieg to musze wcisnąć do dołu gałke i dopiero 5tkę o co lata?
-
- Forum Master
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
TD = turbo dieselJOY pisze:Marek jak nie ma jak jest ........ Intercoler to chyba to I? nie?:bajer: A Intercooler posiadam.
Wodziki piszecie hmm nie sprawdzałem będe musiał dam znać jak to zrobię.
TDI = turbo direct injection = wtrysk bezpośredni turbo (I = injection a nie intercooler!!)
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
1.6 diesel nie ma wtrysku bezpośredniego, więc nie jest to TDIJOY pisze:Co nie zmienia faktu że jest TDI prawda?
Faktycznie z tym intercoolerem sie pomyliłem (ale jest pod machą i dlatego tak sobie tłumaczyłem)
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Nie było nazwy handlowej diesla z intercoolerem. Wszystkie silniki 1.6 turbo diesel (60-z katalizatorem, 70-z turbo i 80 KM-z turbo i intercoolerem) były nazywane przez VW "1.6 TD"JOY pisze:Jak więc się nazywają te wersje z intercolerem?? bo już zgłupiałem?
D to zwykły diesel
TD to turbo diesel ale chyba bez intercoolera no chyba że sie myle
To jak sie zwie ver. z intercoolerem?
Tak samo dzisiaj TDI nie oznacza, że silnik ma intercooler, ale że ma bezpośredni wtrysk i turbo.