Odprysk powłoki lakieru - problem + zdjęcia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Adamskibyd
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: Skoda Octavia III

Odprysk powłoki lakieru - problem + zdjęcia

Post autor: Adamskibyd » czw mar 18, 2010 08:31

Witam!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam następujący problem: z tyłu na zderzaku w okolicach tablicy rejestracyjnej odchodzi mi warstwa tego lakieru bezbarwnego jak widac na zdjęciu...można go dosłownie skubac paznokciami i sam odlatuje...Pytanie jest takie: jak bym mógł we własnym zakresie sobie z tym poradzic? Chciałbym to sam zrobic...ale nie wiem jak,czym i czy w ogóle da rade to samemu zrobic aby dobrze wyglądało... Czy czeka mnie niestety tylko jedno wyjście - wizyta u lakiernika?

Kolejne pytanie: czy te czarne zadrapnia, czy to też dałbym radę jakoś sam usunąc aby ładnie wygladało i specjalnie nie było widac? Jak tak to czym,w jaki sposób i jakie byłby tego koszty mniej więcej...

Proszę o rady :) Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Golf4ista
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Golf4ista » czw mar 18, 2010 08:40

Jak dla mnie jedz do lakiernika, moze koledzy CI podadza jakas recepture zeby to moze wygladzic ale nie wiem czy samemu takie cos zrobisz, jak mowisz ze pod paznokciem schodzi, to przy pierwszym myciu pojazdu "karcher'em" znowu CI to odejdzie, wiec nie czekaj tylko jedz do lakiernika. :bigok:

+

tovdi1
I'm Darek

Post autor: tovdi1 » czw mar 18, 2010 09:24

powiem ci tak, bezbarwny trzeba cały zeskrobać żeby położyć kolejna warstwę, więc jest z tym troche roboty
poza tym, bezbarwny lakier kładzie się bardzo ciężko, wydaje ci się że jeszcze mało, a zaraz masz siura na pół zderzaka, spływa ci lakier i masz pół zderzaka w zacieku
polecam lakiernika jeśli nie wiesz czym to się je :bigok:

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » czw mar 18, 2010 16:34

Żeby to miało ręce i nogi to tylko lakiernik , koszt to myślę że ok 200 pln

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw mar 18, 2010 17:40

Jedź do lakiernika, jeśli dobrze trafisz to położą ci tylko bezbarwny i koszta będą mniejsze. Tylko, że nie wszyscy chcą kłaść sam bezbarwny... Sam to raczej nie zrobisz tak żeby było ładnie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”