metoda na odpalanie, ale wole tradycyjnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

metoda na odpalanie, ale wole tradycyjnie

Post autor: DmX_81 » pn mar 27, 2006 23:20

mam czasem problem (szczegolnie przy wilgoci)
przekrecem kluczyk w stacyjce i przeskakuja wszystkie kontrolki (te czerwone) najpierw szaleja a po kilku sek to juz tylko rytmicznie pykaja co sek (przy przekreconym kluczyku)... i nic nie da rady - podnosze maske, zwieram gwinty rozrusznika - cos pyka sobie iskry skacza itd...siadam, przekrecam kluczyk - odpala od dotyku - pytanie w czym rzecz ? bo jesli stacyjka, to czemu potem juz odpala przez nia...a moze inny powod

===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn mar 27, 2006 23:25

a zobacz styki aku. bo to mi wygląda na zaśniedziałe klemy - przy małym prądzie szaleją a przy dużym (zwierasz styki od rozrusznika) kręci i zapale od ręki

:-k ...

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » pn mar 27, 2006 23:29

no niedawno je papierem sciernym czyscilem (mialem probelm z rozrusznikiem ale wymienilem automat i gra) od akuma tez przeczyscilem .. chociaz moge powtorzyc operacje (poza tym przy wilgoci to mam rozne problemy, szlal kiedys mi alarm z centralnym do kupy i musialem wyciagnac z przodu centralny, gasnie na jalowym po rozgrzaniu sie troche jak jest wilgos... ach ta wilgoc)

(O===vw===O)

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn mar 27, 2006 23:36

qurcze ja też tej zimy wykręcałem aku do ładowanie i nieomieszkałem poczyścić klemy i jakie było moje żdiwienie że jest nieco gożej - powtórne czyszczenie i pożądne zakręcenie klem dopiero pomogło - niby drobnostka a pomogła - normalnie musiałbym myśleć o jakimś remonciku rozrucha

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » pn mar 27, 2006 23:39

no jutro sie pobawie i zobacze co to da.. najgorzej ze problem sie nie powtarza regularnie... to nie ebde wiedzial czy juz ok czy nie... bo moze bez niczego odpalic..

(O===vw===O)

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn mar 27, 2006 23:47

własnie czesto jest taj że masz jakąś usterkę i jedziesz do mechaniora a tu żdiwienie wszystko jest ok, i co mu wtedy powiedzieć - - chciałeem ssppr. ćććsnienie www oopponkach?? - i człowiek wychodzi na durnia albo na przewrażliwionego buraka

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » wt mar 28, 2006 10:24

dokladnie...ale damy rade, pozdrowienia dla wszystkich :)

(O===vw===O)

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » wt mar 28, 2006 10:40

Ja mialem podobny problem i u mnie pomogla dopiero przerobka masy... przykrecilem ja bezposrednoi do rozrusznika i problem zniknal jak reka odjal... masa wazna rzecz a czesto sie o niej zapomina :)

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » wt mar 28, 2006 15:27

a dzis chcialem odpalic i kleska... nie krecil nic tylko przeskakiwalo - pomyslalem ze zrobie po "mojemu" i srubokret przylozylem i tez dzis juz nie pomoglo... chcialem rpzeczyscic kleme + - bo jakos nalot bylo widac troche - i o zgrozooo nie mialem ani cm2 papieru sciernego... to skrobalem srubokretem - zalozylem kleme i odpalilo.... no comment (zobacze jak bedzie jutro rano... no i kupie papier scierny :P )

(O===vw===O)

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » wt mar 28, 2006 15:39

to kup od razu wazeline techniczna i przesmaruj styki...:)

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt mar 28, 2006 15:57

czyli powoli wychodzi na moje - zrób tak jak napisał KamilW, to nie bedą tak śniedziały klemy

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » wt mar 28, 2006 16:22

Ja wybralem nieco bardziej radykalne rozwiazanie... kupilem klemy ALPHARD zlocone takie do tuningu audio... do tego przewod OFC 25mm2 i pozlacane konektorki... wszystko zostalo zlutowane, zalozone i zabezpieczone wazelina... dodatkowo podciaglem tez przewod OFC 6mm2 do kabiny, radia i wzmacniacza w bagazniku... wszystko jest lutowane i teraz gdzie bym nie przylozyl woltomierza to mam napiecie pozyzej 14 V... radio nie przygasa na basach i silnik odpala jak zloto... calosc kosztowala kolo 100 zl ale warto bylo bo po 20 latach seryjne kable nie przewodza juz tak jak kiedys a zastosowanie kabli OFC do audio gwarantuje ze nie beda oksydowaly...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”