Wewnętrzna lampka sama się zapala i gaśnie co chwile
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wewnętrzna lampka sama się zapala i gaśnie co chwile
Witam. Mam kolejny problem.
Dzisiaj zapaliła mi się wewnętrzna lampka w aucie na zgaszonym silniku, po czym po chwili sama zgasła. Odpaliłem, pojechałem i podczas pracy silnika nie było tego problemu. Teraz jak stało auto zamknięte pod domem to co chwile zapalała się lampka i gasła w równych odstępach czasu. Wprowadziłem auto na podwórko i znowu ten problem ( auto nie zamknięte na kluczyk na podwórku ). Otworzyłem, poprzyciskałem i poruszałem przyciskami co wciskają końcówki drzwi ( nie wiem jak się te "przyciski" nazywają ). Zamknąłem drzwi i po ~2 min znowu to samo - zapala i gaśnie i tak w kółko.
Na noc odpiąłem akumulator.
Autko to Mk 3 GTi Edition z 1994r. z silnikiem 2E.
Dzisiaj zapaliła mi się wewnętrzna lampka w aucie na zgaszonym silniku, po czym po chwili sama zgasła. Odpaliłem, pojechałem i podczas pracy silnika nie było tego problemu. Teraz jak stało auto zamknięte pod domem to co chwile zapalała się lampka i gasła w równych odstępach czasu. Wprowadziłem auto na podwórko i znowu ten problem ( auto nie zamknięte na kluczyk na podwórku ). Otworzyłem, poprzyciskałem i poruszałem przyciskami co wciskają końcówki drzwi ( nie wiem jak się te "przyciski" nazywają ). Zamknąłem drzwi i po ~2 min znowu to samo - zapala i gaśnie i tak w kółko.
Na noc odpiąłem akumulator.
Autko to Mk 3 GTi Edition z 1994r. z silnikiem 2E.
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
lampka
odłacz wtyczke od czujnkia krańcowego... zaczynając od strony kierowcy... i zobacz czy dalej sie cos dzieje... sprawdz wszystkie czujniki... mozliwe ze ktoregos szlag trafil... co do elektroniki przy lampce - malo awaryjna...
Macbu
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
lampka...
a masz alarm ale niefabryczny? jezeli tak to ktos zapomniał dac diode żeby masa sie nie łączyła z reszta i pewnie jak otwierasz którekolwiek drzwi to lampa w bagazniku tez sie pali...?jhosef pisze:Nie u mnie. Otwarcie bagażnika zapala także w kabinie.
w kazdym bądz razie fabrycznie jest tak jak otwierasz klape to lampa wew. ta przedni anie pali sie...
Macbu
U mnie pali się lampka w bagażniku nie zależnie od tej lampki z przodu i drzwi przednich, tylnych. Zapala się tylko od kalpy bagażnika.
Do tej pory nie zaglądałem do tych czujników bo nie miałem takiej potrzeby i czy da się je wyciągnąć od zewnątrz ? Czy muszę rozbierać plastiki i od wewnętrznej strony je wyciągać ?
Do tej pory nie zaglądałem do tych czujników bo nie miałem takiej potrzeby i czy da się je wyciągnąć od zewnątrz ? Czy muszę rozbierać plastiki i od wewnętrznej strony je wyciągać ?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Powinno się dać, są one wkładane "na wcisk" i można lekko podważyć, dla ochrony lakieru podkładając pod szeroki śrubokręt - kawałek np. karty telefonicznej. Dostęp po zdjęciu widocznego gumowego kapturka.

Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 17:08 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj koło 16 podłączyłem akumulator ( po wcześniejszym odłączeniu na noc ) i do tej pory jest spokój z tą lampką.
Zauważyłem pęknięty ten gumowy "kapturek" przycisku w drzwiach kierowcy i jutro muszę go dokupić.
Aha i jeszcze chyba jak by byłą padnięta, albo padała ta "elektronika" od lampki, albo przycisk od zamykania drzwi to by było bez znaczenia czy silnik chodzi czy nie, a tu tylko wariowała ta lampka na zgaszonym zapłonie ( czy auto było zamknięte czy otwarte ). Jak się odpaliło silnik to problemu z lampką nie było. Wtedy działała normalnie jak powinna.
Zauważyłem pęknięty ten gumowy "kapturek" przycisku w drzwiach kierowcy i jutro muszę go dokupić.
Aha i jeszcze chyba jak by byłą padnięta, albo padała ta "elektronika" od lampki, albo przycisk od zamykania drzwi to by było bez znaczenia czy silnik chodzi czy nie, a tu tylko wariowała ta lampka na zgaszonym zapłonie ( czy auto było zamknięte czy otwarte ). Jak się odpaliło silnik to problemu z lampką nie było. Wtedy działała normalnie jak powinna.
Ostatnio zmieniony czw mar 18, 2010 19:06 przez Gawior, łącznie zmieniany 1 raz.